ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Elafonisos: Δωρεάν Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό

 


Safe Elafonisos: Δωρεάν Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό


Ελαφόνησος Αύγουστος 2023. Μαθήματα πρόληψης πνιγμών θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ελαφονήσου από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και το Eco-Sustainable Development Association of Elafonisos.

Με περισσότερους από 350 θανάτους ετησίως, ο πνιγμός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημοσίας υγείας στην Ελλάδα. Για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού, ο Δήμος Ελαφονήσου προσκάλεσε την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τεράστιο έργο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο να εκπαιδεύσει παιδιά και ενηλίκους. Βασικός αρωγός της προσπάθειας είναι το Princess Charlene of Monaco Foundation και χορηγός το Eco-Sustainable Development Association of Elafonisos.

Η εκπαίδευση θα γίνει στις 17-24/8/2023 στο Σχολείο της Ελαφονήσου (παιδιά) και την Παραλία Κοντογόνι (παιδιά και ενήλικοι). Θα περιλαμβάνει πρώτη βοήθεια, διάσωση, ατομική επιβίωση και ασφάλεια στο νερό. Θεωρητικά μαθήματα στο σχολείο θα συνεχίσουν να διεξάγονται μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Ο Δήμος Ελαφονήσου προσκαλεί κάθε ενηλίκους και ανηλίκους δημότες και κατοίκους όμορων δήμων να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοποριακή και τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Ιδιαίτερα, προσκαλούνται και εκπαιδευτικοί σχολείων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις που στην συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν στο δικό τους ακροατήριο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας: 27340-61238, 6971-891-645.