ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ο Αγαπητός στον ΓΑΣ Χολαργού

 



Safe Greece: Ο Αγαπητός στον ΓΑΣ Χολαργού

 

Χολαργός 29/11/2023. Ο σύλλογος ενόργανης γυμναστικής ΓΑΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ με ενθουσιασμό φιλοξένησε διδασκαλία σε ήταν ηλικίας 6-7 χρονών για να διδαχθούν το παραμύθι ‘ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ’.

Αρχικά πηγαίνοντας εκεί θέλησα να μιλήσω στα παιδιά σχετικά με το μάθημα της ναυαγοσωστικής και την δική μου εμπειρία. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι στην ερώτηση που τους έθεσα, αν ξέρουν τι είναι ναυαγοσώστης, σήκωσαν το χέρι τους και τα 15 παιδάκια. Είναι σημαντικό λοιπόν  ήδη σε μία τέτοια ηλικία τα παιδιά να γνωρίζουν ορισμένους κανόνες προστασίας για αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα. Στην συνέχεια, διάβασα στα παιδιά το παραμύθι και τους έδειξα τις εικόνες. Η μόνη δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν το άγχος που είχα καθώς δίδασκα για πρώτη φορά σε παιδιά μικρής ηλικίας. Η αντίδραση των παιδιών και οι εκφράσεις που έβλεπα στα πρόσωπά τους, έδιωχναν κάθε αμφιβολία που είχα για τις ικανότητές μου στην διδασκαλία. Αφού τελείωσα το παραμύθι τα παιδιά ενθουσιασμένα με ρώτησαν αν μπορούσαν να πάρουν το παραμύθι σπίτι τους να το δείξουν στους γονείς τους. Φυσικά αυτό ήταν αδύνατον οπότε εγώ τους έδωσα να πάρουν στο σπίτι σε φωτοτυπίες ένα σταυρόλεξο, στο οποίο έπρεπε να βρουν 8 θετικές και 8 αρνητικές λέξεις. 





Σαν 2η έκπληξη αποφάσισα να παίξουμε το παιχνίδι με τις Σημαίες. Αφού τους εξήγησα τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι, για να το εντάξω καλύτερα στο άθλημα της ενόργανης αντικατέστησα τα σημαιάκια με στεφάνια. Ο 1ος γύρος διεξάχθηκε με επιτυχία και χωρίς κανένα λάθος. Τα παιδιά  χάρηκαν τόσο πολύ που ζήτησαν και 2ο γύρο. Φυσικά δεν μπορούσα να τους το αρνηθώ βλέποντας τα να περνάνε καλά και να δημιουργούν τα ίδια βιώματα και συναισθήματα με έμενα που είχα όταν έπαιζα και εγώ αυτό το παιχνίδι. Αφού παίξαμε και τον 2ο γύρο με διαφορετικούς νικητές αυτή την φορά, είχε έρθει η ώρα να χαιρετήσω τα παιδιά ώστε να επιστρέψουν στην προπόνησή τους. Έτσι λοιπόν τους μοίρασα τις βεβαιώσεις συμμετοχής στην διδασκαλία και όλοι μαζί βγάλαμε μία φωτογραφία. Ένιωσα μεγάλη χαρά που έγινα μέλος και αφορμή ώστε παιδιά μικρής ηλικίας να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αυτό το παραμύθι και να θελήσουν να γίνουν και αυτοί ναυαγοσώστες στο μέλλον.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕείναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Ειρήνη Κουτσοδόντη.