ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του ΓΑΣ Χολαργού

 



Safe Greece: Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του ΓΑΣ Χολαργού

 

Χολαργός 29/11/2023. Με μία συμφοιτήτρια μου διδάξαμε στον αθλητικό σύλλογο Γ.Α.Σ. Χολαργού το παραμύθι «Μια ευκαιρία στα παιδιά» και μιλήσαμε για όσα μάθαμε εμείς στην ναυαγοσωστική από τον καθηγητή μας. Έτσι μέσα από ένα παιχνίδι που είχαμε παίξει και εμείς, διασκεδάσαμε τα 15 παιδιά τα και παράλληλα τους μαθάμε χρήσιμα πράγματα ναυαγοσωστικής.

Το περιεχόμενο της διδασκαλίας μας ήταν πολύπλευρο καθώς ενημερώσαμε τα παιδιά για τα οφέλη της ναυαγοσωστικής (όπως για παράδειγμα πως να σώσεις την ζωή κάποιου που βρίσκεται σε κίνδυνο όταν βρίσκεται στο νερό) αλλά και για τα αγωνίσματα της ναυαγοσωστικής. Η μόνη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν πως δεν είχαμε ξανά διδάξει σε παιδιά κάτι παρόμοιο και όλη αυτή η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη, όμως τα παιδιά ενθουσιάστηκαν ειδικά όταν τους δείξαμε το παιχνίδι με τις «Σημαίες», τα οποία ήταν ηλικίας 9-11 και το άθλημα τους ήταν η ενόργανη. Είμαι σίγουρη πως όλο αυτό τους άφησε πολύ καλή εντύπωση αφού μας ζήτησαν να ξανά παίξουν το παιχνίδι αφού το διασκέδαζαν πολύ.



Η εντύπωση που μου άφησε αυτή η εμπειρία είναι απίστευτη. Δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να διδάξω κάτι τόσο σημαντικό σε κανέναν και χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία και το έκανα, γιατί ίσως να μην άκουγαν ποτέ όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία κιόλας να ξέρουν τα παιδιά πως να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση και πως να βοηθήσουν αν χρειαστεί. Χάρηκα πολύ που τα παιδιά το απόλαυσαν γιατί με αυτόν τον τρόπο τους δώσαμε ένα μικρό κομμάτι από το πως περνάμε εμείς όταν τα διδασκόμαστε. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μου ξανά δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να διδάξω σε κάποιον κάτι τόσο σημαντικό.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Δανάη-Μαρία Κουσουλάκου.