ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ο Τσάρλι στον Ολυμπιακό Ηλιούπολης

 


Safe Greece: Ο Τσάρλι στον Ολυμπιακό Ηλιούπολης

Ηλιούπολη 18/12/23. H Σχολή ποδοσφαίρου Ολυμπιακός Ηλιούπολης μας υποδέχθηκε με χαρά και παραχώρησε μια ώρα από την προπόνηση των παιδιών και  τους ευχαριστούμε θερμά. Το τμήμα της κ11 διδάχθηκε την ιστορία του Τσαρλι του διασώστη, το οποίο αποτελείται από 8 παιδιά ηλικίας 11 χρόνων.

Αν και τα παιδιά της περιοχής δεν έχουν ιδιατερη σχέση με το υγρό στοιχείο, από τις πρώτες προτάσεις του παραμυθιού τους τράβηξε το ενδιαφέρον και άρχισαν να παρακολουθούν κάνοντας ερωτήσεις που έσπευσα να απαντήσω. Καθόλη την ανάγνωση του παραμυθιού φαινόταν στα βλέμματα των παιδιών σαν να είχαν μεταφερθεί μέσα στο παραμύθι εντάσσοντας τους εαυτούς τους σε αυτό, άλλοι σαν πρωταγωνιστές, άλλοι σαν να βρίσκονται σε μια μεριά και να παρακολουθούν από κοντά και κάποιοι σαν να είναι ο Τσαρλι.

Συνοψίζοντας με αυτή την μοναδική ευκαιρία που μου δόθηκε αποκόμισα πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ελπίζω να  βοήθησα τα παιδιά να μάθουν κάτι νέο και να συγκράτησαν κάτι το οποίο θα μνημονεύουν στο μέλλον ως μια ευχάριστη ανάμνηση.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ - ΕΚΠΑ. Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης δόθηκαν σε όσα παιδιά ήταν παρόντα
ως αναμνηστικό της δραστηριότητας. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Δημήτρης Παπαδόπουλος.