ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Ορφέα Κ. Πατησίων

 



Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Ορφέα Κ. Πατησίων


Αθήνα 17/12/2023. Η ομάδα του Ορφέα Κ. Πατησίων αποτελούμενη από 12 παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών διδάχτηκε το παραμύθι «ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» και παρά τον βροχερό καιρό τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν.

Στην αρχή τα παιδιά έδειχναν χαρούμενα και γέλασαν με τα ονόματα των πρωταγωνιστών του παραμυθιού, στη συνέχεια του παραμυθιού και τη στιγμή του παραλίγο πνιγμού του Αγαπητού υπήρχε μια ησυχία από όλα τα παιδιά ώσπου μετά τη διάσωσή του όλα χαμογέλασαν.

Στο τέλος του παραμυθιού έγινε συζήτηση με τα παιδιά και όλοι κατέληξαν πως όλοι μας θα πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους να μπορούμε να τους γνωρίσουμε και να γινόμαστε φίλοι.

Παρατηρήθηκε πως σχεδόν όλα τα παιδιά δεν ήξεραν πως στις παραλίες που έχουν επισκεφτεί με τις οικογένειες τους τα καλοκαίρια υπάρχει ναυαγοσώστης και τι κάνει εκεί ενώ άλλα παιδιά είπαν πως δεν έχουν δει ποτέ ναυαγοσώστη στις παραλίες που έχουν πάει.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθενται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”. Εικόνες: Λεντιόν Ντανί.