ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευ αγωνίζεσθαι και αθλητική ναυαγοσωστική στον Γ.Σ. Ηλιούπολης

 


Ευ αγωνίζεσθαι και αθλητική ναυαγοσωστική στον Γ.Σ. Ηλιούπολης

Αθήνα, 10/01/2024. Δώδεκα αθλήτριες μαζικού αθλητισμού ρυθμικής γυμναστικής της ομάδα ΓΣΗ διδάχθηκαν το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης».

Σήμερα συγκεντρωθήκαμε στο γυμναστήριο μας στο Γυμναστικό Σύλλογο Ηλιούπολης με σκοπό να έρθουμε πιο κοντά στη ναυαγοσωστική με το παραμύθι του Τσάρλι του διασώστη. Οι αθλήτριες μας, 12-16 χρονών, παρακολούθησαν την εξιστόρηση του παραμυθιού με ενδιαφέρον. Στη συνέχεια έλαβαν τα τυπωμένα κρυπτόλεξα και εκατσαν ανα ομάδες να τα λύσουν. Σημαντικός σταθμός στο μάθημα ήταν οι κανόνες του Ευ Αγωνίζεσθαι, όπου μετά την ανάλυση των κανόνων η συζήτηση έγινε ιδιαίτερα δημιουργική οδηγώντας σε θέματα οπαδικής βίας, κατακρίνοντας τις φανατικές συμπεριφορές και συνειδητοποιόντας το πόσο σημαντικό είναι να ανυψώνεται το άθλημα και όχι ο νικητής. Ακόμα, τονίσαμε τη σημασία του να συγχαίρουμε τον αντίπαλο για τη καλή του προσπάθεια, αλλά και να τον χειοκροτάμε ακόμα και στην ήττα!  Όλα τα παραπάνω έγιναν στη συνέχεια πράξη καθώς παίξαμε τις «Σημαίες» και όλοι ενθάρρυναν τους αντιπάλους με περιφάνια και ωριμότητα.

Στο τέλος απαντήθηκαν οι ερωτήσεις κατανόησης και δόθηκαν τα διπλώματα με την υπόσχεση να μη ξεχάσουν ποτέ τον Τσάλρλι και να διαδόσουν την ιστορία του σε φίλους και συγγενείς.


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Ανδριανάκη Βιλελμίνη.