ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

GLSA Rescue Award στον Βασίλη Χαντζόπουλο

 


GLSA Rescue Award στον Βασίλη Χαντζόπουλο

Αθήνα 18.01.2024. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) βραβεύει τον Βασίλη Χαντζόπουλο με το GLSA Rescue Award για το πολυετές διασωστικό του έργο.

Στην πολυετή καριέρα του, ο Βασίλης Χαντζόπουλος έχει πραγματοποιήσει αναρίθμητες σωστικές επεμβάσεις ως ναυαγοσώστης, διασώστης, ανανήπτης και επικεφαλής ομάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2016 βρέθηκε στην Μυτιλήνη για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ως HRC Rescue Team Leader. Στις περίπου 5μμ, το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ειδοποίησε ότι ένα ξύλινο καΐκι με 300 μετανάστες πλησίαζε την παραλία της Εφταλούς. Σε απόσταση 100μ από την ακτή, άρχισε να βυθίζεται. Έντρομοι οι μετανάστες άρχισαν να πηδούν στο νερό. Ο ίδιος, θυμάται: «Φτάνοντας στο σημείο που βυθιζόταν το καΐκι με την ναυαγοσωστική ομάδα, αντιλήφθηκα ότι ένα βρέφος επέπλεε με την μητέρα του που φώναζε βοήθεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη αγκάλιασα το βρέφος  και έδωσα το σωσίβιο στην μητέρα. Τους έβγαλα στην παραλία με ασφάλεια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μητέρα που προσπαθούσε να με ευχαριστήσει παίρνοντάς με αγκαλιά μαζί με το παιδί της. Ήταν το πιο όμορφο συναίσθημα που βίωσα!»

Ο Χαντζόπουλος δήλωσε για την βράβευσή του: «Αυτό το ξεχωριστό βραβείο, αποτελεί αναγνώριση όσων έχω προσφέρει στην πατρίδα τιμώντας τις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος και ηθική αμοιβή μιας ολόκληρης ζωής αφιερωμένης στον συνάνθρωπο. Ευχαριστώ την ΕΑΝΕ για την τιμή και ελπίζω να συνεχίσει το τεράστιο έργο της που χαίρει σεβασμού σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό, μεσογειακό και παγκόσμιο επίπεδο!»

Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε: «Σήμερα τιμούμε με υπερηφάνεια έναν έμπειρο και αξιόλογο συνάδελφο. Έχει εκπαιδεύσει αμέτρητους ανθρώπους με φιλότιμο, παραγωγικότητα και αγάπη. Η ΕΑΝΕ τιμάει τα άξια τέκνα της Ελλάδας, ένα από τα οποία είναι και ο Βασίλης Χαντζόπουλος!»

Η ΕΑΝΕ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο πάντρεμα δημόσιας υγείας - αθλητισμού για την προστασία από τραυματισμούς. Αποτελεί το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα με μέλη σε 30+ χώρες. Μια από τις δραστηριότητές της είναι η βράβευση φυσικών και νομικών προσώπων για την συνεισφορά τους στην πρόληψη, διάσωση και φροντίδα (περισσότερα).