ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενθουσιασμός στον Α.Σ. Εντελέχεια με τον Τσάρλι τον διασώστη

 


Ενθουσιασμός στον Α.Σ. Εντελέχεια με τον Τσάρλι τον διασώστη

Άγιοι Ανάργυροι 21/01/2024. Στο πλαίσιο του μαθήματος «Αθλητική Ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ Αθηνών με καθηγητή τον Στάθη Αβραμίδη, πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «ΤΣΑΡΛΙ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ» σε 17 νεαρούς αθλητές 5-7 ετών του αθλητικού συλλόγου ΕΝΤΕΛΕΧΕΙΑ taekwondo.

Έγινε μια εισαγωγή με συζήτηση για το τι είναι ναυαγοσώστης, αθλητική ναυαγοσωστική και το πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στο νερό. Η εισαγωγή είχε κερδίσει το ενδιαφέρον των αθλητών και ανυπομονούσαν να μάθουν τα πάντα για τον Τσάρλι και την ιστορία του, καθώς και για τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Από την πρώτη σελίδα, κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια στο νερό, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κίνδυνο για μια ζωή, ειδικά εάν ο άνθρωπος δεν γνωρίζει πώς μπορεί να είναι ασφαλής. Ευτυχώς τα παιδιά κατάλαβαν ότι αυτό που μάθαιναν θα τους πρόσφερε γνώσεις για να τους σώσουν την ζωή τους. Όλα τα παιδιά δοκίμασαν την στάση του «αστερία» που θα τους βοηθήσει να επιπλέουν. Υποσχέθηκαν ότι θα την δοκιμάσουν με τους γονείς τους την επόμενη φορά που θα βρεθούν στο νερό και σε αυτό το σημείο έγινε αναφορά για το πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουν την ψυχραιμία τους στο νερό ό,τι και αν γίνει… Άλλωστε ο αστερίας είναι «σούπερ ψύχραιμος» όπως τόνισε πολύ σωστά ένας από τους μαθητές. Φτάνοντας στην σελίδα της επιβίωσης, ένα σχόλιο που έκανε μια μαθήτρια ήταν πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να μείνει στα παιδιά η «στάση αγκαλιάς» σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης. Το σχόλιο ήταν: «Η αγκαλιά σώζει ζωές!» Τέλος, ήρθε η στιγμή που όλα τα παιδιά περιμένανε. Παίξανε το αγώνισμα «σημαίες», το οποίο ευχαριστήθηκαν πολύ. Στην απονομή, τα παιδιά δήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για την εφαρμοσμένη όσο και για την αθλητική ναυαγοσωστική.


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.