ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τσάρλι στον ΑΙΓΕΑ ΑΝ Σμύρνης

 


Ο Τσάρλι στον ΑΙΓΕΑ ΑΝ Σμύρνης

Αθήνα 29.01.2024. Δέκα μικροί αθλητές του ΑΣ ΑΙΓΕΑΣ ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ διδάχθηκαν το πρόγραμμα   «Τσάρλι ο  διασώστης» με διάθεση και όρεξη για μάθηση.

Μέσω μιας ωραίας  έμπνευσης του Στάθη Αβραμίδη ο οποίος δημιούργησε ένα εξαιρετικό παραμύθι διδάξαμε στους μικρούς αθλητές τον κώδικα και τους κανόνες ασφαλείας της παραλίας ώστε να διασφαλίσουμε την ατομική επιβίωση τους.

Παράλληλα διδάξαμε τρόπους κολύμβησης και κωπηλασία ώστε να ξεκινήσει το ταξίδι της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ για τους επίδοξους αθλητές μας. Μέσω του διαδραστικού παιχνιδιού οι «σημαίες» οι μικροί μας διασκέδασαν αθλήθηκαν και καλέστηκαν να επιδείξουν τις δυνατότητες τους.

Συνοψίζοντας το παραμύθι μας η διδασκαλίας μας και το παιχνίδι που διασκέδασαν οι μικροί μας αθλητές χάραξε σε αυτές τις παιδικές ψυχές κάποιες αρχες! Από σήμερα θα είναι πιο υπεύθυνοι θα τηρούν του κανονιές τις παραλιας και θα μπορούν να αποφύγουν οποιωνδήποτε κίνδυνο όπως και να τον αντιμετωπίσουν.. Φυσικά δημιουργήθηκε μια ευαισθησία ώστε να βοηθάμε ανθρώπους στη θάλασσα για αυτό πιστεύω ότι κάποιοι μικροί μαθητες θα ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ναυαγοσώστη και σίγουρα παράλληλα θα γίνουν αθλητές ίσως και πρωταθλητές στον αγώνισμα μας την «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ» έχοντας την αμέριστη βοήθεια και καθοδήγηση από εμάς ..

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Κωνσταντινίδης Κυριάκος.