ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ο Charlie στον Αιγέα Α.Ν. Σμύρνης

 


Safe Greece: Ο Charlie στον Αιγέα Α.Ν. Σμύρνης

 

Αθήνα 5.01.2024. 12 μικροί αθλητές του ΑΣ ΑΙΓΕΑΣ ΑΝΩ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ διδάχθηκαν το πρόγραμμα   «Τσαρλι ο  διασώστης» με ενθουσιασμό.

Η προπόνηση της ημέρας, ολοκληρώθηκε με την όμορφη εμπειρία διδασκαλίας της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Παράλληλα με τις οδηγίες του Τσαρλι διδάξαμε στους μικρούς αθλητές την ανάνηψη, τρόπους κολύμβησης, κωπηλασία και ατομική επιβίωση! Διδάξαμε την ενστικτώδη αντίδραση στον πνιγμό που εμπνεύστηκε και αποτύπωσε ο Τσαρλι και τον κώδικα και τους κανόνες ασφαλείας. Παίξαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε μέσω του αγωνίσματος "σημαίες"  στο οποίο οι μικροί μας κλήθηκαν να ανακαλύψουν εσωτερικά χαρίσματα όπως πάθος και αθλητικά χαρίσματα όπως ετοιμότητα, ταχύτητα και πειθαρχία!

Ακούγοντας τις αυτές ψυχές τους, πιστεύω ότι μετά από αυτή την εμπειρία θα τηρούν τους κανόνες της παραλίας και θα είναι πιο έτοιμοι ως προς την αντιμετώπιση οποιασδήποτε άσχημης εμπειρίας σε αυτήν. Θα σέβονται περισσότερο τη θάλασσα και μακροπρόθεσμα κάποια παιδιά θα ασχοληθούν με το αξιόλογο επάγγελμα του ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗ και ίσως γίνουν πρωταθλητές στην "ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ" έχοντας εμάς καθοδηγητές και στήριγμα στα πρώτα τους φτερουγίσματα.


Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Κωνσταντινίδης Κυριάκος.