ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο μαραθωνοδρόμος και διεθνής αθλοσώστης Π. Αβραμίδης τιμήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνοδρόμων

Ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου βραβεύει τον Παντελή Αβραμίδη.


Ο μαραθωνοδρόμος και διεθνής αθλοσώστης 
Π. Αβραμίδης τιμήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνοδρόμων


Μαραθώνας 06.01.2024. Στο Μουσείο Μαραθωνοδρόμων, τιμήθηκε ο γηραιότερος Έλληνας και Ευρωπαίος αθλοσώστης, Παντελής Αβραμίδης, για την 8η συμμετοχή του στον αυθεντικό μαραθώνιο και τα 2 χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων Ναυαγοσωστικής 2023. 

Ο Πρόεδρος του Τελμησσού Μαραθωνοδρόμων και διακεκριμένος αθλητής, Βλάσης Καραβασίλης, είπε: "Ο Παντελής είναι ο γηραιότερος και πιο επιτυχημένος αθλοσώστης, καθώς και ο μεγαλύτερος σε ηλικία μαραθωνοδρόμος. Έχει τις περισσότερες διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής. Τρέχει χωρίς να αισθάνεται τα πόδια του εξαιτίας των χημειοθεραπειών που έκανε για να νικήσει τον καρκίνο. Μας εμπνέει και μας δίνει καλό παράδειγμα.


Ο Πρόεδρος του Τελμησσού Μαραθωνοδρόμων, Βλάσης Καραβασίλης καλοσωρίζει το κοινό και επαινεί την προσπάθεια του Παντελή και συνολικά της οικογενείας Αβραμίδη.


Την απονομή έκανε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, που μετά δήλωσε: "Είναι τιμή να δώσω αυτή την τιμητική διάκριση στον κ. Αβραμίδη. Τον έχω ξανασυναντήσει. Τον βλέπω είναι μια προσωπικότητα η οποία αποδεικνύει ότι με την θέληση και την αγάπη για την περιοχή, την ζωή και την ευζωία, είναι ένα πολύ ωραία παράδειγμα που μπορούμε να παρακολουθήσουμε και ακολουθήσουμε. Συγχαρητήρια!"

Οικογένεια Αβραμίδη. Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. 

Α-Δ: Παντελής Αβραμίδης, Στέλιος Πρασσάς, Ελευθερία Αβραμίδου.

Πριν την απονομή, προβλήθηκε βίντεο με αποσπάσματα από την συμμετοχή του Παντελή στο European Lifesaving Masters Championships 2023 στο Βέλγιο. Οι σκηνές προκάλεσαν συγκίνηση στους παρεβρισκόμενους. Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι στο Πανευρωπαϊκό αγωνίστηκαν τα μέλη της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Στάθης Αβραμίδης (6ος, 7ος), Μιχάλης Γλυνάτσης (ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο και πολλά πλασαρίσματα στον τελικό), Παντελής Αβραμίδης (2 χρυσά μετάλλια), με συνοδό την Ειρήνη Κουτσάμπαση.




Στην ίδια εκδήλωση, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων μαραθωνοδρόμων, ο Παντελής Αβραμίδης και η Ελευθερία Αβραμίδου, για την συμμετοχή τους για πολλοστή φορά στον Κλασσικό Μαραθώνιο. 


Απονομή μεταλλίων σε όσους αγωνίστηκαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο το 2023.



Ο Παντελής επαίνεσε τον Βλάση Καραβασίλη και τα μέλη του Τελμησσού για την
ευκαιρία που προσφέρουν σε όλους να γεύονται την χαρά του αθλητισμού.


Αναμνηστική φωτογραφία με τους Γιώργο Μάλλιαρη, Στέργιο Τσίρκα, Παντελή Αβραμίδης,
Ιωσηφίνα Αβραμίδου, Ελευθερία Αβραμίδου, Γρηγόρη Λαμπράκη και την "Μπέμπα".


Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ο θρύλος του Μαραθωνίου, Γιώργος Μάλλιαρης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, ο θρυλικός και έως πρότινος γηραιότερος μαραθωνοδρόμος του Τελμησσού, Στέλλιος Πρασάς (φέτος ο γηραιότερος ήταν ο Παντελής Αβραμίδης) και ο γιος του αείμνηστου Βαλκανιονίκη, Γρηγόρης Λαμπράκης. Εικόνες: ΕΑΝΕ.