ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ιστορία του “Charlie the savior” στο 12ο Δ.Σ. Πετρούπολης

 


Η ιστορία του “Charlie the savior” στο 12ο Δ.Σ. Πετρούπολης

 Πετρούπολη 11.03.2024. Οι 20 μαθητές της β’ τάξης δημοτικού διδάχθηκαν το πρόγραμμα «Τσάρλι ο διασώστης» με ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Την ίδια μέρα με τη διδασκαλία του “Αγαπητού” μπόρεσα να διδάξω και το παραμύθι “Τσάρλι ο διασώστης” με εξαιρετική επιτυχία. Αυτή τη φορά όμως αντιμετώπισα κάποιες δυσκολίες όσον αφορά την προσοχή ορισμένων μαθητών, οι οποίοι ήταν κάπως ζωηροί. Με την βοήθεια του γυμναστή, μπόρεσα να διδάξω το παραμύθι στα παιδιά τα οποία εντυπωσιάστηκαν από την εξέλιξη της ιστορίας αλλά και από τις γνώσεις που απέκτησαν για τα αθλήματα της Ναυαγοσωστικής και όχι μόνο. Το γεγονός ότι άκουσαν πράγματα τα οποία δεν είχαν ξανακούσει και το ότι τους προξένησα απορίες με ικανοποίησε αρκετά. Χάρηκα πολύ που ήμουν στη θέση του διδάσκοντα και μπορούσα να ανταπεξέλθω στις προκλήσεις που προκύπτουν από μία τέτοια εμπειρία. Στο τέλος της αφήγησης, με εξέπληξε το ότι όλα τα παιδιά απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους έκανα με χαμηλό ποσοστό λάθους. Ήταν ένα πολύ όμορφο πρωινό που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή, καθώς τα χαμόγελα των παιδιών και η ικανοποίηση που πήρα από τις γνώσεις που τους έδωσα έχει ανεκτίμητη αξία. Είναι κάτι που σε γεμίζει ολοκληρωτικά.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Γιάννης Χρήστου.