ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθλητική Ναυαγοσωστική στην Ελληνογερμανική Αγωγή

 


Αθλητική Ναυαγοσωστική στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Παλλήνη 06.04.2024. Η ΕΑΝΕ και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ11 των Διευθύνσεων Α- και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής επιμόρφωσαν εκπαιδευτικούς στην πρώτη βοήθεια, πρόληψη πνιγμών και αθλητική ναυαγοσωστική με τεράστια επιτυχία στο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Ελληνογερμανικής Αγωγής.



Η επιμορφωτική συνάντηση περιλάμβανε 4 ενότητες. Έγινε παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης». Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και αναρτήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην Πλατφόρμα 21+ το πρώτο έτος λειτουργίας του μαθήματος «Ηπιες Δεξιότητες». Είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα από τα γυρίσματα της #1 παγκοσμίως τηλεοπτικής σειράς, Baywatch, και εγκεκριμένο από διεθνείς οργανισμούς νεότητας, διάσωσης και κολύμβησης. Ακολούθησε η πρακτική άσκηση στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, πνιγμονή, θέση ανάνηψης και επιληψία. Στη συνέχεια έγινε πρακτική άσκηση στο αγώνισμα αθλητικής ναυαγοσωστικής ακτής, «Σημαίες». Τέλος έγινε πρακτική επίδειξη σε αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής πισίνας (ρίψη σχοινιού, σκυταλοδρομία μεταφοράς ανδρεικέλου, ρυμούλκηση ανδρεικέλου με πέδιλα, μικτή σκυταλοδρομία).

 


Την επιμόρφωση διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ11 των Διευθύνσεων Α- και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής, Δρ Σταύρος Τσόνιας και Δρ Αντώνης Χριστόδουλος. Επιμορφωτές εκ μέρους της ΕΑΝΕ, ήταν ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος) και ο Εφραίμ Χαλκιάς (Τμηματάρχης Εκπαίδευσης). Συμμετείχαν 31 εκπαιδευτικοί ΠΕ11. Όλοι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το περιεχόμενο και τον ψυχαγωγικό τρόπο διδασκαλίας. Όλοι ευχαρίστησαν τους σχολικούς συμβούλους, την ΕΑΝΕ και την Ελληνογερμανική Αγωγή για την φιλοξενία στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της. Εικόνες: ΕΑΝΕ.