ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόληψη Πνιγμών στο Αρσάκειο – Τοσίτσειο Εκάλης

 


Πρόληψη Πνιγμών στο Αρσάκειο – Τοσίτσειο Εκάλης

 

Εκάλη 10.04.2024. Η ΕΑΝΕ πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτική παρουσίαση πρόληψης πνιγμών στο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Σχολείο Εκάλης.

Η εκπαιδευτική παρουσίαση περιλάμβανε την ανάγνωση παιδικού παραμυθιού που περιλαμβάνεται στο ομώνυμο Πρόγραμμα Πρόληψης Πνιγμών «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και διδάσκεται στα σχολεία στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Είναι εμπνευσμένο από αληθινά περιστατικά από τα γυρίσματα της #1 τηλεοπτικής σειρά στον κόσμο, Baywatch. Έχει την αιγίδα πολλών οργανισμών και την έγκριση του διάσημου σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς, Greg Bonann. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναφορές στην πρόληψη πνιγμών, την κολύμβηση και τεχνητή αναπνοή, καθώς και τις αξίες της φιλίας, αγάπης, γνώσης και οικογένειας, ενώ κάνει αναφορά στο πολύ επίκαιρο θέμα του παιδικού εκφοβισμού και το ευ αγωνίζεσθαι.

 







Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού, ακολούθησε παιχνίδι ερωτήσεων. Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη αγωνισμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής, και τεχνικών επιβίωσης σε ναυάγιο.


 



Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις γνώσεις που αποκόμισαν και έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής. Η διοίκηση του σχολείου ευχαριστεί την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και τον πρόεδρο της, Δρ Στάθη Αβραμίδη για την παρουσίαση.





Η παρουσίαση έγινε από την ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project Safe Greece, που εκπονείται στην Ελλάδα με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: ΕΑΝΕ.