ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“A Chance For Children” at Nea Smyrni Nursery School

 



“A Chance For Children” at Nea Smyrni Nursery School

Ν. Σμύρνη 20.05.2024. Πολύ ξεχωριστή εμπειρία να ασχολείσαι με παιδιά. Eπισκεφθήκαμε το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης με τη συνάδελφο μου Σόνια Μελίνα Παπαγιαννη, για την παρουσίαση του βιβλίου «Μια ευκαιρία στα παιδιά».

Ο καθηγητής μας στην Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική, Στάθης, όπως μας έχει παρακαλέσει να τον αποκαλούμε, έχει μια λατρεία για τα παιδιά και αυτό αποδεικνύεται από το τρυφερά γραμμένο βιβλίο του. Ένα παραμύθι που θέλει να ‘ακουστεί’ το νόημα της καλοσύνης, της φιλίας και της αγάπης, ενώ σου μεταδίδει γνώσεις για την ασφάλεια μέσα στο νερό.

Η υποδοχή μας στο σχολείο έγινε από τις δασκάλες του τμήματος, το κλίμα ήταν ήσυχο και τα παιδιά μας περίμεναν με ενθουσιασμό. Καθίσαμε στη μέση της τάξης για να μπορούν να μας βλέπουν και να μας ακούνε. Παρακολουθούσαν με ζωντάνια ό,τι και αν λέγαμε, και ανυπομονούσαν να τους δείχνουμε τις ζωγραφισμένες σελίδες που απεικόνιζαν σκηνές του βιβλίου. Στο τέλος του παραμυθιού συμφώνησαν να παίξουμε ένα κουίζ αναφερόμενο στο βιβλίο, και η λαχτάρα που είχαν για συμμετοχή μας συγκίνησε πραγματικά. Ύστερα, τους ρωτήσαμε την δική τους εμπειρία στο νερό, τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ανταλλάξαμε εμπειρίες για τη θάλασσα και αποχαιρετήσαμε το μέρος με τους ανθρώπους του με χαρά. Είναι όμορφο να δίνεις μια ευκαιρία στα παιδιά, έχουν να σου πουν και να δώσουν παραπάνω πράγματα απ’ ότι νομίζεις τελικά.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.