ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

A Chance For Children of Nea Smyrni Primary School

 


A Chance For Children of Nea Smyrni Primary School

Ν. Σμύρνη 20/05/2024. Μια όμορφη συνάντηση με τους μικρούς φίλους του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε, για να παρουσιάσουμε το βιβλίο «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά», σε 23 παιδάκια νηπιαγωγείου που το παρακολουθήσουν με θαυμασμό.

Το όμορφο και με καλοδιαλεγμένα λόγια παραμύθι αφηγείται την ζωή ενός αγοριού-του Αγαπητού και διηγείται ευχάριστα και δυσάρεστα περιστατικά της ζωής του. Στο τέλος το παραμύθι αφήνει στους μικρούς ακροατές ωραία διδάγματα για την φιλία, καλοσύνη, αγαθότητα, απλότητα, εντιμότητα, λογική, συναίσθημα, οικογένεια, διαφορετικότητα και την αγάπη. Όπως και βασικά μαθήματα για την ασφάλεια των παιδιών μέσα στο νερό.

Καθώς εισήλθαμε στο χώρο του σχολείου με την συμφοιτήτρια μου, μπορέσαμε να συναντηθούμε και να μιλήσουμε με μια δασκάλα. Ύστερα μπήκε στην αίθουσα, προετοίμασε τους μαθητές, να καθίσουν κυκλικά του χώρου, να είναι ήσυχοι, και να ακούσουν προσεκτικά την ιστορία του Αγαπητού. Την ώρα που μπαίνουμε στην αίθουσα αντικρίζουμε 25 μικρά «φατσάκια» να βρίσκονται γύρω από δυο μικρές καρέκλες του χώρου να μας κοιτούν ήσυχα και προετοιμασμένα για το παραμύθι που ήθελαν να ακούσουν.

Κατά την αφήγησή της ιστορίας οι μαθητές ακούν προσεκτικά, και επιμένουν να κοιτούν τις εικόνες του βιβλίου με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, και να ρωτούν για το καθετί που βρίσκουν ενδιαφέρον. Με την ολοκλήρωση της ιστορίας, κάνουμε στους μαθητές το παιχνίδι-κουίζ, το οποίο λάτρεψαν και με χαρά μπόρεσαν να συμμετάσχουν όλοι. Καθώς ολοκληρώθηκε δίωρη η επίσκεψη μας στο νηπιαγωγείο, αφήσαμε πίσω μας 25 αξιολάτρευτα χαμόγελα, με θαυμασμό για την παραδοσιακή μέθοδο διηγήσεις όπου μεγαλώσαμε και εμείς-το παραμύθι.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Σόνια – Μελίνα Παπαγιάννη.