ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dear and Charlie at the Atfa Academy

 


Dear and Charlie at the Atfa Academy

Αθήνα 28.05.2024. Σε ένα τμήμα με 5 αθλητές δημοτικού σχολείου, στην Ακαδημία Στίβου Atfa πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του παραμυθιού «Αγαπητού».

Παρευρέθηκα στην προπόνηση των παιδιών και αφού τους χαιρέτησα, τους συστήθηκα και επιδίωξα να μάθω τα ονόματα τους. Ρώτησα ποια είναι η σχέση τους με την θάλασσα και αν ξέρουν να κολυμπάνε. Η επόμενη μου ερώτηση ήταν τι είναι ο ναυαγοσώστης και αν γνωρίζουν  το έργο ενός ναυαγοσώστη. Αυτό που με χαροποίησε ήταν ότι όλα τα παιδιά ήξεραν κολύμπι και ότι γνώριζαν τι είναι ο ναυαγοσώστης. Έπειτα, αφηγήθηκα το παραμύθι και προσπαθώντας να τραβήξω το ενδιαφέρον τους έκανα ερωτήσεις δημιουργώντας έτσι διάλογο και συμμετοχή στο παραμύθι. Ένας ακόμη λόγος που τους έκανα ερωτήσεις ήταν για να δω αν έχουν κατανοήσει τις έννοιες και τα μηνύματα του παραμυθιού. Επειδή είδα ότι άρεσε πολύ το παραμύθι στα παιδιά αποφάσισα να τους διηγηθώ και την ιστορία του «Τσάρλι ο διασώστης». Τα παιδιά ενθουσιαστήκαν από την εξέλιξη της ιστορίας  και δεν πήραν τα μάτια τους από τις εικόνες.

Αργότερα, περάσαμε στα παιχνίδια για να διασκεδάσουμε. Ξεκίνησα με το «Κρυπτόλεξο» και έπρεπε όλα τα παιδιά να πουν από μια λέξη. Ύστερα παίξαμε με τα παιδιά το παιχνίδι «Σημαίες» που κυριαρχεί από τα αθλήματα της ναυαγοσωστικής με το αθλητικό υλικό που προμηθεύτηκα από τον σύλλογο. Τέλος, έδωσα στα παιδιά τις βεβαιώσεις, με τις οποίες χάρηκαν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη, φαντάζομαι και ελπίζω και στα παιδιά. Ήταν πιο εύκολο από ότι περίμενα και θα το έκανα ξανά  με μεγάλη ευχαρίστηση.  

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του projectSafe Greece” με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Στυλιανή Κατσικίνη.