ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Elafonisos 2024: Δωρεάν Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό

 

Safe Elafonisos 2024: Δωρεάν Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό

Ελαφόνησος Αύγουστος 2024. Μαθήματα ασφάλειας στο νερό θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Ελαφονήσου από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και το Eco-Sustainable Development Association of Elafonisos.

Με πάνω από 350 θανάτους ετησίως, ο πνιγμός αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημοσίας υγείας στην Ελλάδα. Για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού, ο Δήμος Ελαφονήσου προσκαλεί και φέτος την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με τεράστιο έργο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για να εκπαιδεύσει παιδιά και ενηλίκους. 

Βασικός αρωγός της προσπάθειας είναι το Princess Charlene of Monaco Foundation και χορηγός το Eco-Sustainable Development Association of Elafonisos.

Η εκπαίδευση θα γίνει την εβδομάδα μεταξύ 5-9/8/2024 στο Σχολείο της Ελαφονήσου και την Παραλία Κοντογόνι. Θα περιλαμβάνει πρώτη βοήθεια, διάσωση, ατομική επιβίωση σε ναυάγιο, αθλητική ναυαγοσωστική και ασφάλεια στο νερό. Θεωρητικά μαθήματα στο σχολείο θα συνεχίσουν να διεξάγονται μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Ο Δήμος Ελαφονήσου προσκαλεί τους δημότες και κατοίκους όμορων δήμων να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοποριακή και σημαντική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πέρυσι και θα επαναληφθεί φέτος. Ιδιαίτερα, προσκαλούνται και εκπαιδευτικοί σχολείων ώστε να αποκτήσουν γνώσεις που στην συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν στο δικό τους ακροατήριο.

Δηλώσεις Συμμετοχής: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: 210-8921-140, sportlifesaver@gmail.com.

Δείτε εδώ το βίντεο από το περσινό πρόγραμμα: https://youtu.be/rGIbe79b47I