ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Baywatch στον Δήμο Σαρωνικού με τη στήριξη διεθνών οργανισμών

 


Το Baywatch στον Δήμο Σαρωνικού
με τη στήριξη διεθνών οργανισμών

Καλύβια 22.06.2024. Ο Δήμος Σαρωνικού και η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την ημερίδα πρόληψης πνιγμού, «Τσάρλι ο διασώστης», με την αιγίδα 3 διεθνών οργανισμών.

Παιδιά και γονείς παρακολούθησαν στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και διεθνείς οργανισμούς κολύμβησης και διάσωσης. Είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στα γυρίσματα της #1 τηλεοπτικής σειράς στον κόσμο, Baywatch.


Η ημερίδα περιλάμβανε την αφήγηση μιας συγκινητικής ιστορίας, διαδραστικά παιχνίδια γνώσης, προβολή βίντεο, εξάσκηση στην καρδιο-αναπνευστική αναζωγόνηση και αναφορά σε θέματα ασφάλειας στο νερό, κολύμβησης, επιβίωσης σε ναυάγιο, διάσωσης και αθλητικής ναυαγοσωστικής.

 




Ομιλητής ήταν ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Πρόεδρος Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Γ. Γραμματέας Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής και τιμημένος 2 φορές από το Παγκόσμιο Hall of Fame Κολύμβησης.


 

Οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν ενθουσιασμό και συγκίνηση για το περιεχόμενο και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της ημερίδας και πρότειναν την επανάληψη της ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι μαθητές.




 

Το ζεύγος Αβραμίδη, Παντελής και Ιωσηφίνα, βραβεύτηκε από τον Δήμο Σαρωνικού για τις κορυφαίες αθλητικές διακρίσεις τους σε Πανελλήνιο, Βαλκανικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, στον στίβο και την αθλητική ναυαγοσωστική.  




Ο Αντιδήμαρχος Μάκης Ντρούβας, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Δημήτρη Παπαχρήστου, που απουσίαζε εκτάκτως, επειδή μια πυρκαγιά βρισκόταν σε εξέλιξη. «Με χαρά φιλοξενούμε αυτή την επιμορφωτική πρωτοβουλία για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πνιγμούς. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τόσο σημαντικούς οργανισμούς. Ευχαριστούμε την ΕΑΝΕ. Συγχαίρουμε την οικογένεια Αβραμίδη για τη στάση ζωής τους που αποτελεί παράδειγμα για όλους τους δημότες», δήλωσε ο δήμαρχος.

 

Η εκδήλωση είχε την αιγίδα των διεθνών οργανισμών International Swimming Hall of Fame, Princess Charlene of Monaco Foundation και A Chance For Children Foundation, ιδρυτής του οποίου είναι ο διάσημος δημιουργός, σκηνοθέτης και παραγωγός του Baywatch, Greg Bonann