ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Εθνική Ελλάδος παρουσιάζει τις επιτυχίες της και βραβεύει τον Μάρκο Σεφερλή που μας "πνίγει" στα γέλια!



Η Εθνική Ελλάδος παρουσιάζει τις επιτυχίες της 
και βραβεύει τον Μάρκο Σεφερλή που μας "πνίγει" στα γέλια!

 

Πειραιάς 28.07.2024. Στο Δελφινάριο η Εθνική Ελλάδος μίλησε για την ιστορική κατάκτηση της 2η θέσης και 32 μεταλλίων στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής και απένειμε το Βραβείο Τιμής στον ταλαντούχο Μάρκο Σεφερλή.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), Δρ Στάθης Αβραμίδης, ανέβηκε στην σκηνή με μέλη της Εθνικής Ελλάδος και της ΕΑΝΕ. «Ναι με ακούτε; Πάντα ήθελα να το κάνω αυτό. Ονομάζομαι Στάθης Αβραμίδης. Είμαι Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, προπονητής και αθλητής της Εθνικής Ομάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής. Μόλις επιστρέψαμε από Ρώμη. Όταν προσγειωθήκαμε, οι αθλητές μου αναρωτήθηκαν: “Που θα το γιορτάσουμε;” Δύσκολη απόφαση γιατί είχαμε ποικιλία επιλογών. Και τότε λοιπόν, πως μου κόβει εμένα, και λέω: “Δελφινάριο!” Παντζουρλισμός…. Βάραγαν τα παντζούρια του αεροδρομίου.» Ο Μάρκος γέλασε: «Α καλός αυτός. Ααα, να τον πάρω εδώ!»


 



Ο Στάθης προσθέτει: «Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι πάνω από 100 ετών, το μοναδικό ανθρωπιστικό άθλημα στον κόσμο και φιλοδοξεί να ενταχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032. Η Εθνική Ελλάδος συμμετείχε στο 1ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής. Κατέκτησε 32 μετάλλια και την 2η θέση στην γενική κατάταξη.»



 

«Τα βιβλία αναφέρουν διάφορα είδη πνιγμού. Τα τελευταία 20 χρόνια γίνεται αναφορά και σε άλλο ένα είδος. Αυτός που το ανακάλυψε είναι απόψε κοντά μας. Η νέα μορφή είναι αυτό που λέμε “πνίγηκα από τα γέλια”.» Εκείνη την ώρα κάποιος ήταν ανέκφραστος στην σκηνή και ο Στάθης του λέει: «Τι δεν σου άρεσε; Εμένα μου άρεσε, το βρήκα ευφυέστατο και μπράβο μου που το είπα

Ο Στάθης συνεχίζει: «Για το επί δεκαετίες έργο του στον πολιτισμό, τους ομαδικούς πνιγμούς από τα γέλια και την διαχρονική στήριξη του αθλήματος που σώζει ζωές, απονέμουμε το Βραβείο Τιμής στον ένα και μοναδικό, τον αγαπημένο και ταλαντούχο φίλο μας, Μάρκο Σεφερλή.»

Την απονομή έκανε ο 3 φορές παγκόσμιος και πανευρωπαϊκός πρωταθλητής ναυαγοσωστικής Παντελής Αβραμίδης» ο οποίος είπε: «Πάντα Μάρκος!»




Ο Μάρκος συγκινημένος απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ. Πολύ όμορφο βραβείο. Ξέρω ότι ο Στάθης και η Ελευθερία έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην ναυαγοσωστική και τώρα πια ως άθλημα.»

Η Έλενα Τσαβαλιά, είπε στο τέλος: «Στάθη σε ευχαριστώ που έκανες στον γιο μου τα πρώτα του μαθήματα κολύμβησης. Δεν το ξεχνώ ποτέ!»

 


Παρόντες στην σκηνή ήταν οι αθλοσώστες της Εθνικής Ομάδας, Εφραίμ Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Σκορδόπουλος, Χριστόφορος Δεληγιάννης, Έλενα Κηρύκου, Φώτης Ζηάς, Άννα Διαγγελάκη, Διονύσης Ασημακόπουλος καθώς και οι Παντελής, Ιωσηφίνα και Ελευθερία Αβραμίδου.

 

Είναι σωστό το άθλημα που σώζει ζωές να μπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φυσικά, γιατί όπως λέει και ο Μάρκος: «Σωστός ο σώζων»! Εικόνες: ΕΑΝΕ.