ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έξι μετάλλια η οικογένεια Αβραμίδη στο Βαλκανικό Βετεράνων Στίβου

 


Έξι μετάλλια η οικογένεια Αβραμίδη
στο Βαλκανικό Βετεράνων Στίβου

 

Μπαρ, Μαυροβούνιο 27-29/09/2024. Οι Ιωσηφίνα και Ελευθερία Αβραμίδου κατέκτησαν 6 μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Στίβου που αγωνίστηκαν αθλητές 23 χωρών.







Στους Βαλκανικούς Αγώνες συμμετείχαν εκατοντάδες βετεράνοι αθλητές από 23 χώρες (Βαλκανικές και μη), ηλικίας 35 έως 100+ ετών. Η Εθνική Ελλάδος εκπροσωπήθηκε από 110 αθλητές.

 

Η Ιωσηφίνα Αβραμίδου (μητέρα) συμμετείχε σε 4 αγωνίσματα και κατέκτησε 3 μετάλλια. Συγκεκριμένα κατέλαβε την 3η θέση στα 100μ δρόμου, την 2η θέση στα 200μ δρόμου, την 1η θέση στο ακόντιο και την 4η θέση στην σφαίρα. Ήταν η γηραιότερη Ελληνίδα αθλήτρια της αποστολής.

 





Η Ελευθερία Αβραμίδου (κόρη), συμμετείχε σε 3 δρομικά αγωνίσματα. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 1η θέση στα 5.000μ, την 2η θέση στα 800μ και την 2η θέση στα 1.500μ δρόμου.



Οι δύο Ελληνίδες, ήταν οι μόνες αθλήτριες από την ίδια οικογένεια. Η συμμετοχή τους, πέρασε το μήνυμα της δια βίου άθλησης και μεταξύ γενεών. Με την φετινή συμμετοχή, η Ιωσηφίνα αθροίζει 6 Βαλκανικά μετάλλια βετεράνων στίβου (2 Τουρκία, 1 Αλεξανδρούπουλη, 3 Μαυροβούνιο) και 1 Πανελλήνιο αθλητικής ναυαγοσωστικής. Η Ελευθερία έχει κατακτήσει 25 μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης και 6 σε Βαλκανικούς Αγώνες Βετεράνων Στίβου (Τουρκία, Μαυροβούνιο). Είναι μέλη της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και αγωνίζονται με τον Τελμησσό Μαραθωνοδρόμων. Τις συγχαίρουμε για την άξια εκπροσώπηση του συλλόγου, του δήμου μας, της Εθνικής Ελλάδος και της πατρίδας.