ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Charlie at Amila Kalitheas Club

 



Safe Greece: Charlie at Amila Kalitheas Club 

Καλλιθέα 20/09/2024. Ο Γ.Σ Ενόργανης Άμιλλα Καλλιθέας γνώρισε μέσω της παρουσίασης ενός παραμυθιού, εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στην γνωστή τηλεοπτική σειρά «Baywatch” τον Τσάρλι. Ένα παιδί που γνωρίζοντας τους ηθοποιούς της σειράς, ήθελε να τους μοιάσει και να γίνει και αυτός ένας ήρωας της θάλασσας.

Οι μικροί αθλητές της ενόργανης εκτός από τούμπες στο γυμναστικό ταπί αγαπούν και τις τούμπες στο νερό. Μετά απο τις συζητήσεις σχετικά με το πως πέρασαν τις καλοκαιρινές διακοπές και το πόσα μπάνια έκαναν στη θάλασσα, τους ρωτούσα πόσοι αγαπούν την θάλασσα και πόσοι την φοβούνται ή δεν τους αρέσει. Οι περισσότεροι απάντησαν ότι την αγαπούν αλλά υπήρχαν και κάποιοι που την αγαπούσαν και την φοβόντουσαν ταυτόχρονα. Με αφορμή λοιπόν αυτό τους έβαλαν να δουν την ιστορία του μικρού Τσάρλι. Ομολογώ πως δεν περίμενα να εντυπωσιαστούν τόσο. Παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη της ιστορίας και έβλεπα στα πρόσωπα τους την αγωνία για το τέλος της. Με ρωτούσαν συνεχώς για τον Τσάρλι κατα την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της προβολής του παραμυθιού. Η ταύτιση με τον μικρό ήρωα του παραμυθιού έκανε πολλούς από τους μικρούς αθλητές να θέλουν να του μοιάσουν. Λύναμε απορίες σχετικά με την ασφάλεια στο νερό αλλά και με την Ναυαγοσωστική και φαινόταν ότι το διασκέδαζαν. Το γεγονός αυτό με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί μέσω του παραμυθιού κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να βοηθάς κάποιον άνθρωπο που μπορεί να βρεθεί σε κίνδυνο όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από το νερό.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης», ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθενται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Σωτήρης Ροντογιάννης.