ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο "Charlie" ενθουσίασε τους πάντες στο Λεοντάρι προσφέροντας γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής

 

Ο "Charlie" ενθουσίασε τους πάντες στο Λεοντάρι προσφέροντας γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής

 

Το πρόγραμμα της ΕΑΝΕ "Τσάρλι ο διασώστης" μας θυμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων ασφάλειας στο νερό στον πλανήτη κάνοντας πρεμιέρα στη Θεσσαλία στο Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου του Δήμου Σοφάδων.

Από τις 15/6 έως στις 24/6/2020 παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τσάρλι ο Διασώστης» από τον εκπαιδευτικό φυσική αγωγή, διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου και Τμηματάρχη της ΕΑΝΕ, Ιωάννη Δημακόπουλο.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν όλες οι τάξεις του σχολείου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία εν μέσω πανδημίας, η παρουσίαση έγινε τμηματικά και την τελευταία μέρα το πρόγραμμα αφιερώθηκε στην ΣΤ’ τάξη η οποία αποχωρεί από το σχολείο φέτος. Ήταν αξιοσημείωτη η ευαισθησία και η προσοχή των παιδιών απέναντι στους κινδύνους που κρύβουν τα παιχνίδια στο νερό καθώς και η παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπό μας.

Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων είχαν παρακολουθήσει παρουσίαση και στην αρχή της χρονιάς του προσχέδιου του προγράμματος «Τσάρλι ο Διασώστης», μαζί με άλλες δράσεις από τον χώρο της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Αυτή τη φορά όμως έγινε ακριβής παρουσίαση του προγράμματος αλλά και ένα «φρεσκάρισμα» κάποιων σημαντικών σημείων και διευρυμένη συζήτηση πάνω σε προβληματισμούς και απορίες των παιδιών.

Ο σκοπός του προγράμματος που ήταν η συνειδητοποίηση, από πλευράς των μαθητών, της αξίας της πρόληψης των ατυχημάτων στο νερό καθώς και της προσφοράς προς τον διπλανό μας που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη υγειών συνηθειών, που συσχετίζονται με την ανάπτυξη και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το πρόγραμμα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, αξιολογώντας θετικά την υλοποίηση Παρακάτω δίνονται οι δηλώσεις που έγιναν από τους εκπαιδευτικούς: "Να μια πραγματικά πρωτοποριακή πρόταση! Μακάρι να επεκταθεί και σε άλλα διδακτικά αντικείμενα" (δασκάλα β'). "Υψηλό αισθητικό επίπεδο και πρωτότυπη προσέγγιση του διδακτικού θέματος, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών" (δασκάλα στ' τάξης). "Το πρόγραμμα αιχμαλώτισε την προσοχή των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα δίδαξε με φαντασία και πρωτοτυπία" (δασκάλα γ΄ τάξης). "Πολύ προσεγμένη δουλειά. Την απόλαυσαν τόσο τα παιδιά, όσο και εμείς οι εκπαιδευτικοί, που πήραμε και κάποιες πολύ καλές ιδέες για να τις εφαρμόσουμε το καλοκαίρι!" (εκπαιδευτικός αγγλικών). "Σας ευχαριστώ για τη χαρά που δώσατε στους μαθητές μου" (δασκάλα α΄ δημοτικού). "Έξυπνα ευρήματα, συμμετοχική εμπέδωση, παιγνιώδης προσέγγιση. Μπράβο σας!" (δασκάλα ε’ τάξης).

Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Τσάρλι ο Διασώστης» οπωσδήποτε την επόμενη σχολική χρονιά 2020-21 υποσχέθηκαν μαθητές και δάσκαλοι στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου. Συγχαρητήρια και στους δασκάλους των παιδιών που βοηθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών και ηθικών δεξιοτήτων των μαθητών τους, με στόχο την απόκτηση αξιών και στάσεων για το μέλλον τους.