ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο "Τσάρλι" ενθουσίασε τα παιδιά του ΚΔΑΠ "Καλλιτεχνούπολη"

 

Ο "Τσάρλι" ενθουσίασε τα παιδιά του ΚΔΑΠ "Καλλιτεχνούπολη" και τους χάρισε γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής

 

Πρέβεζα 11.8.2020. Το πρόγραμμα "Τσάρλι ο διασώστης" που είναι εμπνευσμένο από τα γυρίσματα της #1 τηλεοπτικής σειράς στον κόσμο, "Baywatch", παρουσιάστηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Καλλιτεχνούπολη».

Η «Καλλιτεχνούπολη» εμπνέει και εμπνέεται από την καινοτομία και την αλλαγή, μέσα από την φιλοσοφία των παιχνιδιών και των αφηγηματικών ιστοριών. Στα πλαίσια της συνεχούς διερεύνησης που κάνει για νέους τρόπους ποιοτικής ψυχαγωγίας (με την πραγματική έννοια της λέξης), διασκέδασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών, επένδυσε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τσάρλι ο διασώστης», και στην γνωριμία με τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, που δίδαξε ο υπογράφων εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου και Τμηματάρχης της ΕΑΝΕ, Ιωάννης Δημακόπουλος.




Στην Καλλιτεχνούπολη, η ΕΑΝΕ, με την παρουσίαση του προγράμματος «Τσάρλι ο Διασώστης» προσπάθησε να συνεισφέρει για ένα καλύτερο κόσμο και αυτό γίνεται να το επιτύχουμε με αληθινές ιστορίες. Το παιδί βιώνει και συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στη ανάπτυξη και εξέλιξη της ιστορίας, ενώ παίζοντας διδάσκεται την αξία της προστασίας και του σεβασμού της ανθρώπινης φύσης.

 «Φέτος, θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο κοντά στο βιώσιμο παιχνίδι. Προσπαθούμε να ενσταλάξουμε την αξία της βιωσιμότητας σε όλες τις πράξεις του προσφορά προς τον συνάνθρωπό», δήλωσε η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ Ανδριάνα Θέμου.

Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το πρόγραμμα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν και ρωτούσαν επίμονα πότε θα γίνει η επόμενη παρουσίαση. Η Ανδριάνα, που έδειξε ενδιαφέρον να γίνει μέλος της ΕΑΝΕ, δήλωσε: «Η ιστορία του Τσάρλι είναι μια πραγματικά καινοτόμα πρόταση! Μια εναλλακτική προσέγγιση στον αθλητισμό μέσω της αφήγησης και του παιγνιδιού, τα οποία και είναι η φυσική διαδικασία συναισθηματικής ανάπτυξης ενός παιδιού. Τα παιδιά κάνουν αυτό που θα έπρεπε κι αυτό που ξέρουν καλύτερα… συμμετέχουν στην διαδικασία της ιστορίας καθώς ξεδιπλώνεται! Μέσα από την ιστορία διαμορφώνουν αθλητική και ανθρωπιστική παιδεία και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες. Σας ευχαριστώ για τη χαρά που δώσατε στους μαθητές μου. Μακάρι την επόμενη χρονιά να την υλοποιήσουμε βιωματικά, με την βοήθεια της ΕΑΝΕ, σε εξωτερικό χώρο. Γι’ αυτό σας προτείνω να έχουμε μόνιμη συνεργασία, με εσάς ως εξωτερικό συνεργάτη». 


The lesson took place as part of the project "Safe Greece" that is implemented by the Greek Lifesaving Sports Association with the support of the Princess Charlene of Monaco Foundation. The main aim of the project is to preserve public health through aquatic accident prevention.  The secondary aim is to evolve lifesaving sport nationally and use it as means to motivate water safety education.