ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης χαιρετίζει το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης χαιρετίζει το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθήνα, 10/9/2020

Φίλες και φίλοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά να δίνουμε την αιγίδα σε μία σπουδαία διοργάνωση, όπως το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου ο αθλητισμός παγκοσμίως δοκιμάζεται από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να πραγματοποιούνται αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες προσδίδουν κοινωνικό πρόσημο και προωθούν την φυσική δραστηριότητα και την άθληση στην κοινωνία.

Η διεξαγωγή της διοργάνωσης αυτής αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την ανάδειξη ενός σπουδαίου ανθρωπιστικού αθλήματος, της αθλητικής ναυαγοσωστικής, η οποία συνδυάζει την προστασία της δημόσιας υγείας, με τον αθλητισμό για την προστασία από τραυματισμούς.

Η ασφάλεια στη διενέργεια αθλημάτων, δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και αναψυχής στο υδάτινο περιβάλλον, αλλά και η ευρύτερη ενημέρωση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας στον χώρο των υδάτινων αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι απόλυτη προτεραιότητά μας.

Για το λόγο αυτό έχουμε προβεί σε ποικίλες δραστηριότητες, όπως η εβδομαδιαία διαδικτυακή καμπάνια, αφιερωμένη στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», όπου δεκάδες Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, γύρω από τα θαλάσσια ατυχήματα, τα οποία μας έχουν κοστίσει εκατοντάδες ζωές.

Ο αθλητισμός αποτελεί ζήτημα παιδείας, κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για την καθιέρωσή του στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και τη μεταλαμπάδευση των αξιών του, ιδίως, στα νέα παιδιά.

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού