ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

GLSA Rescue Award στις πολίστριες της ΝΕΠ Ντένια Κουρέτα, Μαρία-Ευγενία και Ναυσικά Μπαλάτσα

 


GLSA Rescue Award στις πολίστριες της ΝΕΠ 

Ντένια Κουρέτα, Μαρία-Ευγενία και Ναυσικά Μπαλάτσα

Πάτρα 06.06.2021. Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος συγχαίρει και βραβεύει τις πολίστριες Ντένια Κουρέτα, Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα με το GLSA Rescue Award για την πραγματοποίηση διασώσεων πνιγμού.

Τα 3 ταλαντούχα κορίτσια της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών (ΝΕΠ), έχουν πραγματοποιήσει επιτυχημένες διασώσεις πολλαπλών θυμάτων από πνιγμό. Η απονομή έγινε στο «Κολυμβητήριο Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πέπανος» πριν την έναρξη αγώνα πόλο της ομάδος τους.

Η Ντένια Κουρέτα, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος για αυτή την τιμή. Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Εύχομαι να μην χρειαστεί να γίνει κάτι παρόμοιο σαν αυτό που έγινε. Όλοι να προσέχουμε και να ξέρουμε να δίνουμε την πρώτη βοήθεια. Στο δικό μου περιστατικό θα χάνονταν 3 ζωές γιατί οι άνθρωποι που πήγαν να βοηθήσουν δεν ήξεραν τον τρόπο».

Η Ναυσικά Μπαλάτσα, είπε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνετε. Εύχομαι το καλό να συνεχίσει να βγαίνει μπροστά και να το επιβραβεύουμε. Όλο και περισσότεροι να έχουν την απαραίτητη γνώση για να μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές, να ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπο και να έχουμε όλοι υγεία και δύναμη».

Η Μαρία-Ευγενία Μπαλάτσα, είπε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας τιμάτε με αυτό τον τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που είμαστε και αθλήτριες. Είναι σημαντικό όλοι να προσέχουμε. Αναφέρομαι στο συμβάν στην θάλασσα. Εύχομαι να μην κινδυνεύσει ποτέ κανείς ξανά όπως ο νεαρός με την κοπέλα. Να είμαστε όλοι καλά με υγεία και δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Και πάλι ευχαριστώ».

Ο υπεύθυνος τμήματος αθλητικής ναυαγοσωστικής του Νηρέα Πατρών, Γιάννης Σαλογιάννης που βράβευσε τα κορίτσια εκ μέρους της ΕΑΝΕ, είπε: «Όταν ιδρύθηκε η ΕΑΝΕ, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα συναντούσαμε τόσα ταλαντούχα πλάσματα και μάλιστα μαζεμένα στον ίδιο σύλλογο. Αισθάνομαι δικαιωμένος που είχα παροτρύνει την ΝΕΠ να γίνει μέλος της ΕΑΝΕ πέρυσι. Η κολυμβητική ικανότητα των κοριτσιών τις κατέστησε ικανές για να σώσουν ζωές. Εάν αισθάνονται χαρά για την σημερινή βράβευση, εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι που τις βραβεύουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΑΝΕ Δρ. Στάθης Αβραμίδης δήλωσε: «Όταν ο πατέρας της Ντένιας ήταν παίκτης στους άντρες, μόλις είχα αρχίσει την σεμνή αθλητική μου διαδρομή στους παίδες του ΟΣΦΠ. Είμαι συγκινημένος που με αφορμή την διάσωση που έκανε, ενημερωθήκαμε και για τις διασώσεις των συναθλητριών της Μαρίας και Ναυσικάς. Ελπίζω ότι τα 3 ηρωικά κορίτσια θα αγωνιστούν με συναθλήτριες τους στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος τον Σεπτέμβρη για να έχουμε την ευκαιρία να τους σφίξουμε το χέρι και εκείνες να γευτούν το άθλημα με το οποίο παντρεύουμε τον υγρό στίβο με την ναυαγοσωστική. Είναι σημαντικό να έχουμε στους αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής άτομα που έχουν σώσει ζωές. Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας».

Η ΕΑΝΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στο πάντρεμα δημόσιας υγείας - αθλητισμού για την προστασία από τραυματισμούς. Αποτελεί το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα και έχει μέλη σε 30 χώρες. Μια από τις δραστηριότητές της είναι η βράβευση φυσικών και νομικών προσώπων για την συνεισφορά τους στην πρόληψη, διάσωση και φροντίδα τραυματισμών (περισσότερα).