ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιγίδα του Παγκόσμιου Hall of Fame Κολύμβησης στα Κύπελλα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος της ΕΑΝΕ



To Παγκόσμιο Hall of Fame Κολύμβησης αναγνωρίζει τα Κύπελλα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος της ΕΑΝΕ

 

ΗΠΑ 13.07.2021. To International Swimming Hall of Fame (ISHOF) έθεσε υπό την αιγίδα του τους ναυαγοσωστικούς αγώνες της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (EANE).

Ο Πρόεδρος του ISHOF, Brent Rutemiller, έγραψε: «Αγαπητέ Στάθη, οι σκοποί της ΕΑΝΕ είναι να προαγάγει τον υγρό στίβο ως μέσο υγείας, ποιότητας ζωής και ασφάλειας στο νερό για να προστατέψει την δημόσια υγεία και συμπίπτουν με τους σκοπούς του ISHOF. Η Ελλάδα έδωσε στον κόσμο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι λοιπόν η σειρά μας τώρα να στηρίξουμε την χώρα σου. Η αθλητική ναυαγοσωστική δίνει προστιθέμενη αξία στον κόσμο του αθλητισμού επειδή υπηρετεί τους ανθρώπους μέσα από την άσκηση και την ασφάλεια. Χειροκροτούμε τις προσπάθειές σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη στις επιδιώξεις του, που θα κάνουν την Ελλάδα και τον πλανήτη ασφαλέστερο μέσα και γύρω από το νερό. Το ISHOF με χαρά εγκρίνει τους ετήσιους αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής της ΕΑΝΕ.»




Το ISHOF είναι η «Μέκκα του Υγρού Στίβου» και το επίσημο Hall of Fame της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου FINA. Έχει τιμήσει κορυφαίες προσωπικότητες παγκοσμίως όπως ο δημιουργός του Baywatch Greg Bonann, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Roland Reagan, ο Ολυμπιονίκης και «Ταρζάν» Johnny Weismuller και άλλοι. Από Ελληνικής πλευράς, έχουν τιμηθεί ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης στη ναυαγοσωστική (20092012), η Γεωργία Φιρύγου στις Καταδύσεις (2006)  και ο πολιτικός Paul Tsongas (1993).

Η ένταξη σε αυτό, έχει για τους ανθρώπους του υγρού στίβου την ίδια αξία που έχουν τα Βραβεία Νόμπελ για τους επιστήμονες και τα Βραβεία Όσκαρ για τους ανθρώπους του κινηματογράφου.

Η αναγνώριση του έργου και η μόνιμη στήριξη των αγώνων ναυαγοσωστικής από ένα τόσο σημαντικό παγκόσμιο οργανισμό, αποτελούν τεράστια αναγνώριση για την ΕΑΝΕ και την προσπάθεια της να καθιερώσει στην Ελλάδα το άθλημα που σώζει ζωές.