ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαιρετισμός Επίτιμου Καγκελάριου του Μονακό στην Ελλάδα Σάμη Γκορμεζάνου για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

 



Χαιρετισμός Επίτιμου Καγκελάριου του Μονακό στην Ελλάδα Σάμη Γκορμεζάνου για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

Αθήνα, 15.07.2021

Αρ. Πρωτ. 1507/21

Αξιότιμε Δρ. Αβραμίδη,

Ενημερώθηκα με χαρά για την επικείμενη διεξαγωγή του Κυπέλλου Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021. Θεωρώ εξαιρετική ιδέα μάλιστα τη θεματική της ταύτιση με την επέτειο εορτασμού των 200 ετών από την ανεξαρτησία της Ελλάδος, με σκοπό την ανάδειξη ενός ομαδικού ιστορικού πνιγμού που συνέβη κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι ένα αναδυόμενο άθλημα που προσφέρει σε θεατές και αγωνιζόμενους σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες για την προστασία και την σωτηρία ανθρωπίνων ζωών από τραυματισμούς εντός και εκτός νερού.

Η καλλιέργεια της αθλητικής ναυαγοσωστικής σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο (σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης), ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, ναυαγοσώστες, αθλητικούς συλλόγους και απλούς πολίτες – καθώς και ΑΜΕΑ ως μορφή αθλητικής αναψυχής, αποτελεί μια καινοτόμο παιδαγωγική προσέγγιση της πρόληψης ατυχημάτων και της διάσωσης ανθρωπίνων ζωών. Όλοι λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε την ιδιαίτερη σημασία της πρωτοβουλίας σας σε μια θαλασσινή χώρα, με δυστυχώς εκατοντάδες περιστατικά θανάτων, όπως η Ελλάδα.

Σύμμαχος στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια είναι το PRINCESS CHARLENE OF MONACO FOUNDATION του οποίου στόχος είναι η εκμάθηση των παιδιών όλου του κόσμου στην ασφαλή κολύμβηση.

Ως εκ τούτου, το πολυδιάσταστο έργο της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος σε εκπαιδευτικό, προπονητικό, οργανωτικό, ερευνητικό, συγγραφικό και αγωνιστικό επίπεδο, είναι ιδιαιτέρως αξιέπαινο και σημαντικό.

Χαιρετίζω λοιπόν, τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021 και εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές, εθελοντές και αθλοσώστες.

Με εκτίμηση,

Σάμης Γκορμεζάνος

Επίτιμος Καγκελάριος του Μονακό στην Ελλάδα