ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το “Safe Greece” στον 22ο Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα

 


Το “Safe Greece” στον 22ο Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα

Λίμνη Πλαστήρα 30/7-1/8/2021. Ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Λαμπερού Λίμνης Πλαστήρα διοργάνωσε τον Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα, φιλοξενώντας το projectSafe Greece” που εκπονεί στην Ελλάδα η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (EANE) με το Princess Charlene of Monaco Foundation.

Αθλητές από όλη την Ελλάδα βούτηξαν στα γαλαζοπράσινα νερά της νεράιδας των Αγράφων κολυμπώντας την απόσταση πλαζ Πεζούλας - πλαζ Λαμπερού με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Στην διοργάνωση η EANE εκπροσωπήθηκε από τον τμηματάρχη εκπαίδευσης Ιωάννη Δημακόπουλο. Στην τελετή έναρξης, στο γεμάτο από κόσμο υπαίθριο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων στην Πλαζ Λαμπερού, ο Δημακόπουλος επισήμανε το πρόβλημα του πνιγμού, την απόκτηση ναυαγοσωστικής παιδείας μέσα από αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής, το όραμα και τους στόχους της ΕΑΝΕ και απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή στο Κύπελο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος που διοργανώνει η ΕΑΝΕ (Γλυφάδα 26/9/2021).

 


Εκπονήθηκε το project  "Safe Greece" που εκπονεί η ΕΑΝΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Princess Charlene of Monaco Foundation. Ο Δημακόπουλος δίδαξε μέτρα ασφαλείας, τεχνικές επίπλευσης, διάσωσης και αθλητικής ναυαγοσωστικής με βοηθό τον Γεώργιο Ραφαήλ Δημακόπουλο. Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον μικροί και μεγάλοι που στο τέλος έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Ο σκοπός των δράσεων ήταν να αποκτήσουν ορισμένες γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής με ψυχαγωγικό τρόπο. Παιδιά και γονείς ξεναγήθηκαν στον άγνωστο αλλά γοητευτικό κόσμο της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Στο project συμμετείχαν ενεργά 7 άτομα σε ένα ακροατήριο 70 θεατών.

 



Η ΕΑΝΕ απέσπασε συγχαρητήρια. Ευχαρίστησε τον Απόστολο Ζέρβα, πρόεδρο - υπεύθυνο της εκδήλωσης υποσχόμενη πως και την επόμενη χρονιά θα είναι παρούσα. Ο πρόεδρος κ. Ζέρβας ευχαρίστησε και δήλωσε γοητευμένος από τις δραστηριότητες και είπε πως ο Ναυταθλητικός Όμιλος Λαμπερού θα γίνει μέλος της ΕΑΝΕ.

Ο καθηγητής υγρού στίβου της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Δρ. Σεραφείμ Αλεξίου δήλωσε πως αυτές οι δράσεις πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία και η αθλητική ναυαγοσωστική σε όλες τις ΣΕΦΑΑ, ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση σε συνεργασία με την ΕΑΝΕ και το Υπουργείο Παιδείας.

 


Ο Ζαχαρίας Αλεξανδράκης, πρόεδρος στην ΙΔΙΑΙΑ ΓΗ, εκπρόσωπος της Ναυαγοσωστικής Σχολής Μακεδονίας και υπεύθυνος προστασίας των αθλητών του Διάπλου, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Δημακόπουλο που διοργάνωσε την εκδήλωση και πέρασε σπουδαία μηνύματα.


 

Σπουδαία στιγμή ήταν όταν ομάδα γονέων και μαθητών από την Αθήνα δήλωσε τιμή που παρευρέθηκε στην εκδήλωση της ΕΑΝΕ και υποσχέθηκε τα παιδιά να ασχοληθούν με την αθλητική ναυαγοσωστική και να παρακολουθήσουν τους αγώνες στην Γλυφάδα. Η μεγάλη παρέα εκπαιδευτικών και ανθρώπων από την περιοχή της Πρέβεζας έκανε λόγο για «ένα καταπληκτικό θέαμα με άρτιο συντονισμό και συνεργασία». Συνεχάρησαν τον τμηματάρχη της ΕΑΝΕ, την «ψυχή και το πνεύμα της παράστασης» και τον κάλεσαν να διδάξει στους αγώνες της Πρέβεζας τον Σεπτέμβρη. Η ΕΑΝΕ λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές κριτικές, θα εκπονήσει προγράμματα επενδύοντας στον άνθρωπο, για να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό, καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.