ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής επιτυχία: 4ος παραγωγικότερος οργανισμός η ΕΑΝΕ στον Απολογισμό 2020 του Princess Charlene of Monaco Foundation

 



Διεθνής επιτυχία: 4ος παραγωγικότερος οργανισμός η ΕΑΝΕ στον Απολογισμό 2020 του Princess Charlene of Monaco Foundation

Μονακό 23.08.2021. Την 4η θέση παραγωγικότητας μεταξύ 21 συμμαχικών οργανισμών σε 16 χώρες κατέλαβε η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, στον «Ετήσιο Απολογισμό 2020» του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό για την ασφάλεια στο νερό.

Το 2020, το Princess Charlene of Monaco Foundation (PCMF) υποστήριξε 21 προγράμματα. Μέσα από αυτά, ωφελήθηκαν χιλιάδες παιδιά, ναυαγοσώστες και διασώστες σε 16 χώρες. Η εκπόνηση του project «Ασφαλής Ελλάδα» από την ΕΑΝΕ ωφέλησε περίπου 5.000 άτομα, αριθμός που την κατατάσει στην 4η θέση πίσω από την Τανζανία, το Bangladesh και τον Καναδά. Συνολικά, από το 2012 έως το 2020, το Ίδρυμα έχει ωφελήσει περίπου 600.000 παιδιά σε θέματα ασφάλειας στο νερό. Οι ιδρυτές και οι εθελοντές της ΕΑΝΕ, συμβάλλουν στο «χτίσιμο» αυτού του αριθμού διδάσκοντας σε χιλιάδες Ελληνόπουλα όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε: «Παρά τις δυσκολίες της υγειονομικής πανδημίας του covid-19, το 2020 ήταν μια ακόμα χρονιά επιτυχίας από πλευράς εκπαίδευσης. Πετύχαμε τους στόχους μας και συνεχίζουμε. Ευχαριστούμε τους συμμάχους μας στο PCMF για την άψογη συνεργασία και τους εθελοντές μας».

Η Αντιπρόεδρος της ΕΑΝΕ, Ελευθερία Αβραμίδου, πρόσθεσε: «Η εκπόνηση αυτού του project και η συνεργασία μας με την αφοσιωμένη ομάδα του PCMF μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε για να πετύχουμε ολοένα και περισσότερους στόχους. Όσα έχουν επιτευχθεί σε 1.5 χρόνο από την ίδρυσή μας είναι ένα μικρό θαύμα, που αποδεικνύει το πόσα μπορούν να επιτευχθούν όταν υπάρχει γνώση, όρεξη για δουλειά και καλή συνεργασία».

To Princess Charlene of Monaco Foundation σχολίασε: «Η ΕΑΝΕ, υπό την ηγεσία του Δρ. Αβραμίδη, είναι ένας νέος οργανισμός με σκοπό την προαγωγή της ασφάλειας στο νερό και της αθλητικής ναυαγοσωστικής σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα – απόδειξη της αφοσίωσης και της αποφασιστικότητας των ιδρυτών της, που τονίζουν την σημασία του υγρού στίβου και αποτελούν ελπίδα για το μέλλον της διάσωσης στην χώρα. Χάρη στα προγράμματά τους, χιλιάδες άνθρωποι θα επιμορφωθούν γύρω από τους κινδύνους του νερού και την σημασία των προδιαγραφών ασφάλειας, ώστε να μειωθεί η συχνότητα των πνιγμών».

Διαβάστε την Ετήσια Αναφορά 2020 εδώ που κάνει δισέλιδο αφιέρωμα στην ΕΑΝΕ, με φωτογραφίες που απεικονίζουν φοιτητές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών και  τη διδασκαλία σε παιδικές κατασκηνώσεις.