ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαιρετισμός Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

 



Χαιρετισμός Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021

 

Δρ. Στάθης Αβραμίδης

Πρόεδρος Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 

sportlifesaver@gmail.com

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πρώτα από όλα για την διαχρονική προσφορά της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, και των μελών της,  στην κοινή μας προσπάθεια να περιορίσουμε τις απώλειες ανθρώπινης ζωής στις θάλασσές μας. Μια προσπάθεια κομβική για μια χώρα Ναυτοσύνης, όπως είναι η Ελλάδα (που δυστυχώς καταγράφει ετησίως έναν βαρύ φόρο απώλειας ζωών)  και αποτελεί για μας πρωταρχικό  καθήκον να στηρίζουμε τους Ναυαγοσώστες και τις προσπάθειες που κάνουν.

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι η  επικείμενη διεξαγωγή του Κυπέλλου Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021 στο κολυμβητήριο του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας στις 26-9-2021 υπό την αιγίδα 13 σημαντικών εθνικών και διεθνών οργανισμών, θα συνεισφέρει στην φετινή θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα η διοργάνωση αποτελεί άριστη ευκαιρία να τιμήσουμε σε εθνικό επίπεδο συμβολικά την επέτειο των 200 ετών από την επέτειο της ελληνικής επανάστασης, υπενθυμίζοντάς μας την ηρωική θυσία των 100 Αϊτινών στρατιωτών που με σκοπό να συνδράμουν στον εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα του 1821, έχασαν την ζωή τους όταν το καράβι τους βυθίστηκε καθ’ οδόν προς την Ελλάδα.

Αναμφισβήτητα ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αφύπνιση συνειδήσεων και την εκπαίδευση πολιτών και επαγγελματιών, αθλητών και μη, κάθε ηλικίας, φύλου, γιατί οι επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν ότι η τραγωδία του πνιγμού δεν εξαιρεί κανέναν. Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι το μοναδικό ανθρωπιστικό άθλημα στον κόσμο που μπορεί να πετύχει αυτό τον σκοπό.

Θέλω τέλος να συγχαρώ την  Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος για την πρωτοβουλία της να τιμήσει την μνήμη των τριών συγγενών της που έχασαν την ζωή τους στην θάλασσα, εξαπλώνοντας το άθλημα που σώζει ζωές και στην πατρίδα μας.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε εσάς και τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία στη διοργάνωση.

Με εκτίμηση 

Κώστας Κατσαφάδος

Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων