ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το “Safe Greece” στο Ξένοιαστο Μελίσσι

 


Το “Safe Greece” στο Ξένοιαστο Μελίσσι

Σούνιο 04/08/2021. Το projectSafe Greece” υλοποιήθηκε από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation και φιλοξενήθηκε στο Ξένοιαστο Μελίσσι επιμορφώνοντας 700 παιδιά και ομαδάρχες σε θέματα ασφάλειας στο νερό.

Η θερινή παιδική κατασκήνωση Ξένοιαστο Μελίσσι, αποτελεί μόνιμο οικοδεσπότη δράσεων ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής. Οι ομαδάρχες με επικεφαλής τον αρχηγό της κατασκήνωσης Λεωνίδα Καργάκο, ακολούθησαν οδηγίες της ΕΑΝΕ και δίδαξαν θεωρητικά κανόνες ασφαλείας στο νερό σε ομάδες κατασκηνωτών. Συζητήθηκαν μέτρα ασφαλείας σε πισίνα, υδροψυχαγωγικό πάρκο, θάλασσα, οι εμπειρίες και αναμνήσεις των παιδιών από το πρώτο τους μπάνιο και τυχόν τραυματισμούς στο νερό. Το μάθημα τελείωσε με ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εκπονήσαμε για φέτος το project μας σε αυτή την φιλόξενη κατασκήνωση. Χάρη στο Princess Charlene of Monaco Foundation συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα Ελληνόπουλα από τραυματισμούς στο νερό».