ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ενθουσιάστηκαν οι πολίστες του ΑΝΟΓ με την αθλητική ναυαγοσωστική

 


Ενθουσιάστηκαν οι πολίστες του ΑΝΟΓ

με την αθλητική ναυαγοσωστική


Γλυφάδα 11.09.2021. Οι πολίστες του ΑΝΟΓ προπονήθηκαν για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος προπόνησε τους αθλητές του Αθλητικού Ναυτικού Ομίλου Γλυφάδας, που μόλις χθες έγινε μέλος της, σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής. Οι νεαροί αθλητές αξιοποίησαν την κολυμβητική τους ικανότητα και προσαρμόστηκαν γρήγορα στις απαιτήσεις των ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων. Ο σύλλογος θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά σε επίσημους αγώνες αθλητικής ναυαγοσωστικής. Οι αθλητές έδειξαν χαρά και επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτή την γιορτή του αθλητισμού και της δημόσιας υγείας.

 


Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι αθλητές του ΑΝΟΓ έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το Κύπελλο θα διεξαχθεί στο Κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ στις 26/9/2021, 09:00-18:00. Δείτε εδώ το περσινό Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και εδώ τι δήλωσαν όσοι συμμετείχαν.

 


Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε: «Τα τελευταία παιχνίδια της αθλητικής μου πορείας ήταν με συμπαίκτη τον Κυριάκο Γιαννόπουλο στον Ολυμπιακό. Μεγάλωσα με τους θρύλους του Κυριάκου και του Τάσου Παπαναστασίου. Είναι χαρά μου να αναπτύσσω την αθλητική ναυαγοσωστική στον ΑΝΟΓ με τη στήριξή τους. Οι αθλητές της ομάδας σήμερα ήταν ενθουσιώδεις. Μου θύμισαν την αξία και την ομορφιά αυτού του αθλήματος. Ευχαριστώ την φιλόξενη διοίκηση, τη διεύθυνση, τις κυρίες της γραμματείας, τον προπονητή Μάριο Κάσδαγλη και τον Τάσο, που με φροντίδα και ειλικρινές ενδιαφέρον έχουν μετατρέψει τη συνεργασία μας σε χαρά! Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, είναι η θωράκιση νεαρών και μεγαλύτερων παιδιών με γνώσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής. Ανυπομονώ να δω να κυματίζει η σημαία του ΑΝΟΓ στην παρέλαση κατά την τελετή έναρξης και τους πολίστες της να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο άθλημα που σώζει ζωές.»



Η Αντιπρόεδρος της ΕΑΝΕ, Ελευθερία Αβραμίδου, είπε: "Μέσα από τη συμμετοχή τους στην αθλητική ναυαγοσωστική, οι αθλητές θα μάθουν να σώζουν ζωές, θα αξιοποιήσουν την κολυμβητική τους ικανότητα σε ένα νέο άθλημα με δυνατότητες διάκρισης και θα θέσουν τη βάση για μελλοντική επαγγελματική απασχόληση ως ναυαγοσώστες που θα τους δώσει εισόδημα για να στηρίξουν μελλοντικά τις σπουδές τους".




Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του projectSafe Greece” που πραγματοποιεί η ΕΑΝΕ με τη στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation για την εκπόνηση.