ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Τσάρλι ο διασώστης στο Aqualife

 


Safe Greece: O Τσάρλι ο διασώστης στο Aqualife

 

Χαλάνδρι 21/12/2021. H συγκινητική ιστορία «Τσάρλι ο διασώστης» γοήτευσε 9 αθλητές κολυμβητικού συλλόγου, ηλικίας 9-12 ετών.

Η διδασκαλία του Τσάρλι ξεκινά με εμάς να διεγείρουμε το ενδιαφέρον των μικρών μας ακροατών. Τοποθετήσαμε το παραμύθι, τα παιχνίδια που θα ακολουθούσαν και φωτογραφίες του παραμυθιού σε χαρτιά Α3 στο τραπέζι. Φορέσαμε χριστουγεννιάτικα σκουφάκια, καθώς η διδασκαλία έγινε λίγο πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων και ετοιμαστήκαμε να διηγηθούμε την ιστορία του Τσάρλι. Μετά από μία μικρή εισαγωγή για το ποιος είναι ο Τσάρλι, οι μικροί μας είχαν ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Στη συνέχεια με τη χρήση ενός μεγάλου μπλοκ πάνω στο οποίο είχαμε κολλήσει όλες τις φωτογραφίες του παραμυθιού και τις σημειώσεις μας, διαβάζαμε εναλλάξ με το Βασίλη το παραμύθι με παραστατικό τρόπο. Η διδασκαλία μας ήταν διαδραστική με τη συμμετοχή των ακροατών οι οποίοι δεν δίσταζαν να ρωτούν οτιδήποτε τους απασχολούσε. Μια από τις ερωτήσεις που μας χαροποίησε ήταν όταν ένα αγόρι, ο Μιχάλης, μας ρώτησε αν θα μπορέσει και αυτός μια μέρα να γίνει διασώστης. Η απάντησή μας ήταν πως είμαστε βέβαιοι ότι αν αγαπά τη ναυαγοσωστική και προσπαθήσει τότε σίγουρα θα τα καταφέρει.



Αφού τελείωσε η ιστορία του Τσάρλι αφιερώσαμε λίγο χρόνο για να συζητήσουμε το παραμύθι με τους μικρούς μας φίλους και για να μάθουμε τις εντυπώσεις τους. Ο Τσάρλι είχε θετικό αντίκτυπο στο ακροατήριό μας.

Σειρά είχαν πλέον τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες. Παίξαμε 4 παιχνίδια τα οποία ήταν τα εξής: σταυρόλεξο με λέξεις που σχετίζονται με τη διάσωση και τη θάλασσα, ένα παιχνίδι πολλαπλών ερωτήσεων που αφορούν την πλοκή της ιστορίας του Τσάρλι και 2 παιχνίδια παρατήρησης φωτογραφιών. Το πρώτο από τα παιχνίδια παρατήρησης απαιτούσε από τους μικρούς να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να βρουν με ποια αντικείμενα από αυτά που απεικονίζονται στη φωτογραφία μπορεί να πραγματοποιηθεί μια διάσωση. Από την άλλη πλευρά στο τελευταίο παιχνίδι τα παιδιά κλήθηκαν να μας πουν τι βλέπουν σε μια φωτογραφία με κρυμμένα πρόσωπα. Η στιγμή του παιχνιδιού ήταν η αγαπημένη για τους μικρούς και για εμάς βλέποντας τη χαρά και την επιθυμία τους για συμμετοχή. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνων στα παιδιά για να επιβραβεύσουμε την προσπάθειά τους.

 


Η εμπειρία μας αφήνει ένα μεγάλο χαμόγελο, καθώς βλέπουμε τα παιδιά να φεύγουν χαρούμενα, ανταμείβοντας με τον καλύτερο τρόπο για την προσπάθειά μας. Μια προσπάθεια η οποία αναγνωρίστηκε και από τους γονείς των παιδιών οι οποίοι μας ευχαρίστησαν και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις ακαδημαϊκές μας υποχρεώσεις. Ευχαριστούμε τον κολυμβητικό σύλλογο και τα παιδιά.



Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Αθλητική Ναυαγοσωστικής» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Το Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης» και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθεται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του projectSafe Greece”.