ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασφάλεια στο νερό και αθλητική ναυαγοσωστική στο μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής

 


Ασφάλεια στο νερό και αθλητική ναυαγοσωστική στο μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής

 

Αθήνα 28.03.2022. Ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης πραγματοποίησε ομιλία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Στρατηγικές Ανάπτυξης της Εφηβικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενημέρωσε τους φοιτητές για θέματα ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής που εκπονούνται με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation μέσω του projectSafe Greece”.

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η ομιλία «Εφαρμογή προγραμμάτων ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής για την πρόληψη τραυματισμών». Φέτος 25 μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν δια ζώσης ή διαδικτυακά την παρουσίαση που έκανε αναφορές σε θέματα πνιγμού (επιδημιολογία, τεχνικές διάσωσης και επιβίωσης στη θάλασσα). Στη συνέχεια προβλήθηκαν δράσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής που είναι αναρτημένες στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος («Πρόληψη Τραυματισμών στο Νερό για Ασφαλή Κολύμβηση», «Μια Ευκαιρία στα Παιδιά», «Ευ Αγωνίζεσθαι Αθλητικής Ναυαγοσωστικής», «Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό - Τσάρλι ο διασώστης»). Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες αθλητικής ναυαγοσωστικής που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς μέσω αθλητισμού. Γνωρίστηκαν με τα συναρπαστικά αγωνίσματα SERC, πισίνας και θαλάσσης και κατανόησαν την σημασία τους στην εκπαίδευση του κοινού. Τέλος, ενημερώθηκαν για την επιτυχημένη αποστολή φοιτητών ΣΕΦΑΑ Αθηνών και της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής. Οι συμμετέχοντες έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης της ΕΑΝΕ με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. 

Ο εισηγητής της ομιλίας, Στάθης Αβραμίδης, είναι Στέλεχος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Εφαρμοσμένης και Αθλητικής Ναυαγοσωστικής της ΣΕΦΑΑ Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής Άρτεμις Τσίτσικα, υπό την επίβλεψη της οποίας επιτελείται όλο το έτος πλούσιο και ποιοτικό έργο. Εικόνα: ΕΑΝΕ.