ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας δίνει «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά»

 


Safe Greece: O Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας 

δίνει «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά»

Αργολίδα 28.04.2022.  Με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα των ακαδημιών Κ-12 της Κορωνίδας και της ομάδας των Μεθάνων φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με Πρώτες Βοήθειες με τη διδασκαλία του προγράμματος «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά».

Ως πρώην ποδοσφαιριστής των ακαδημιών και νυν της αντρικής ομάδας δέχτηκα την πρόταση από τον γενικό αρχηγό της ομάδας, να διαιτητεύσω στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των δύο σωματίων. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να ζητήσω σε αντάλλαγμα λίγες ώρες, ώστε να δείξω στους μικρούς αθλητές κάποιες σημαντικότατες τεχνικές διάσωσης και αντιμετώπισης κρίσιμων για την υγεία καταστάσεων, τις οποίες θα μπορούσαν να συναντήσουν ακόμα και σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Έτσι λοιπόν, ύστερα από την λαμπρή νίκη της ομάδας του χωριού μας με σκορ 5-2, 18 χαμογελαστά παιδιά δέχτηκαν με ενθουσιασμό να ακούσουν και να εξασκηθούν στις Πρώτες Βοήθειες. Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν: Οδηγίες πρόληψης ατυχημάτων στο νερό, Αναγνώριση πνιγόμενου θύματος και Πρώτη Βοήθεια σε αναίσθητο θύμα (ΚΑΡΠΑ), αντιμετώπιση Πνιγμονής, Λιποθυμίας και Κρίσης Επιληψίας.


 

Έχοντας προπονήσει τα παιδιά παλαιότερα υπήρχε ήδη ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ μας και δεν υπήρξαν δυσκολίες στο να κερδίσω την προσοχή και τον σεβασμό τους. Πρώτα πραγματοποιήθηκε επίδειξη του προβλήματος και στην συνέχεια η πρώτη βοήθεια. Στην συνέχεια οι αθλητές επιχείρησαν να δώσουν και αυτοί πρώτη βοήθεια στους συναθλητές τους. Αυτό που έκανε πραγματικά εντύπωση και δεν το περίμενα, ήταν το ενδιαφέρον και οι ιδιαίτερες ερωτήσεις των παιδιών, οι οποίες ήταν αξιόλογες. Ερωτήσεις που εμβάθυναν στο αντικέιμενο που τα παιδιά διδάχτηκαν αλλά και διάφορες απορίες για αντιμετώπιση ειδικών σεναρίων και καταστάσεων απαντήθηκαν. Στο τέλος έγινε ο αποχαιρετισμός μέσα σε πολύ όμορφο κλίμα και φυσικά δώσαμε υπόσχεση επαναληπτικού μαθήματος με παραπάνω εξοπλισμό και γνώσεις. Κάθε αθλητής παρέλαβε το αναμνηστικό του για την γνώση και την αγάπη που δέχθηκε.



Ως ανερχόμενος γυμναστής και επαγγελματίας ναυαγοσώστης έχω ιδιαίτερη αγάπη για τον συνάνθρωπο μου και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Όταν λοιπόν, μου δόθηκε η αφορμή από τον φίλο Στάθη, χάριν του μαθήματος Εφαρμοσμένης Ναυαγοσωστικής, να διδάξω όσα περισσότερα από αυτά που μας δίδαξε σε μαθητές, δεν έχασα την ευκαιρία και αμέσως έτρεξα να το οργανώσω. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι ο βασικός στόχος μας, να δώσουμε χαρά, αγάπη και γνώση στα νέα παιδιά, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία γεγονός που γίνεται αντιληπτό στα βίντεο και στις φωτογραφίες που τραβήξαμε. Η αρχή έγινε, εύχομαι να ακολουθήσουν πολλές ακόμα παρόμοιες εμπειρίες. Την μεγαλύτερη χαρά την πήραμε όλοι εμείς που παρακολουθήσαμε αυτά τα παιδιά να μαθαίνουν, να διασκεδάζουν και να γελούν!