ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Safe Greece ξετρέλανε τον Α.Ο. Κορωνίδας

 


Το Safe Greece ξετρέλανε τον Α.Ο. Κορωνίδας

 

Κοιλάδα Αργολίδας 11.06.2022. Πραγματοποιήθηκε διδασκαλία πρώτης βοήθειας και του διεθνούς προγράμματος ασφάλειας στο νερό «Τσάρλι ο διασώστης» στους αθλητές του Α.Ο. Κορωνίδας που ενθουσιάστηκαν.

Ορίστε λοιπόν, όπως είχαμε υποσχεθεί, επιστρέψαμε πιο οργανωμένοι και πιο αποφασισμένοι, ώστε να μεταδώσουμε σε αυτά τα καταπληκτικά παιδιά όσες περισσότερες γνώσεις μπορούμε αλλά και πολύ διασκέδαση! Με μεγάλη τους χαρά η Αθλητική Ένωση Ναυαγοσωστικής Ελλάδος μας παραχώρησε για ακόμα μια φορά τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να διδάξουμε τον Τσάρλι τον Διασώστη και την τεχνική ΚΑΡΠΑ, που σώζει ζωές. Φανερά ανανεωμένοι, ξεκινήσαμε με την Σοφία για το γήπεδο της Κορωνίδας Κοιλάδας, όπου με ανυπομονησία μας περίμεναν οι μικροί αθλητές της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου. Παρά το γεγονός ότι σε διάστημα 2 μηνών τα παιδιά θα παρακολουθούσαν ξανά Πρώτες Βοήθειες ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένα για αυτήν την δεύτερη συνάντησή μας.



Αυτή την φορά η εξιστόριση του Τσάρλι μάγεψε μικρούς και μεγάλους, καθώς οι μεγάλες και διδακτικές εικόνες που είχαμε μαζί μας, ταξίδεψαν τα παιδιά και τα διασκέδασαν. Οι μικροί ποδοσφαιριστές ζουν σε παραθαλάσσια περιοχή γι αυτό λοιπόν έχουν αυξημένο ενδιαφέρον σε οτιδήποτε σχετίζεται με το υγρό στοιχείο. Ιδιαίτερα μάλιστα με κάτι τόσο σημαντικό όπως οι διασώσεις και οι πρώτες βοήθειες. Οι εξαιρετικές κούκλες για πρακτική που είχαμε στην διάθεσή μας, έδωσαν την δυνατότητα στα παιδιά να εξασκηθούν αρκετά καλά στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Όλοι οι αθλητές κατανόησαν και εμπέδωσαν σε μεγάλο ποσοστό τις τεχνικές γεγονός που άλλωστε διακρίνεται και στο βίντεό μας.



Έτσι λοιπόν, ολοκληρώθηκε μια ακόμα απόπειρα να δώσουμε χαρά στα μικρά παιδιά, ταυτόχρονα εμπλουτίζοντάς τα με απαραίτητες γνώσεις διάσωσης. Στο τέλος, όλοι μαζί αναφωνήσαμε “Μία ευκαιρία“ στα παιδιά και έτσι αποχαιρετήσαμε τους μικρούς διασώστες ανανεώνοντας το ραντεβόυ μας για το μέλλον, με στόχο την διδασκαλία ακόμα περισσότερων διασώσεων αλλά και μιάς μεγαλύτερης διασκέδασης!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project Safe Greece που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco FoundationΗ ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association.