ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ο Τσάρλι στο Δ.Σ. Μοχού Χερσονήσου

 



Safe Greece: Ο Τσάρλι στο Δ.Σ. Μοχού Χερσονήσου


Χερσόνησος 20.05.2022. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση του Διεθνούς Προγράμματος Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης».

Μετά την παρουσίαση της δράσης μέσα στην τάξη εκμεταλλευόμενος το υπέροχο βιβλίο και το υλικό της ηλεκτρονικής παρουσίασης της ΕΑΝΕ, οι μαθητές ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο τους κανόνες ασφάλειας στο υγρό στοιχείο και Α βοήθειες –ΚΑΡΠΑ. Είχαν ενθουσιαστεί όλοι και περίμεναν με αγωνιά την ημέρα της δράσης αυτής. Οι απορίες που είχαν μας αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους και την ανάγκη για ενημέρωση πάνω στις Α βοήθειες.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Ηπιες Δεξιότητες» του Υπουργείου Παιδείας και του project “Safe Greece” που υλοποιείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Στο μάθημα χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό από το "Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό - Τσάρλι ο διασώστης" που σχεδίασε ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης. Εικόνες: Λέανδρος Στεφανάκης.