ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας ΚΟΕ-ΕΑΝΕ για πρόληψη πνιγμών – αθλητική ναυαγοσωστική

 


Μνημόνιο Συνεργασίας ΚΟΕ-ΕΑΝΕ

για πρόληψη πνιγμών – αθλητική ναυαγοσωστική

 

Aθήνα, 06/06/2022. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) και η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) σύναψαν μνημόνιο συνεργασίας για την πρόληψη πνιγμών μέσω δράσεων ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Κυριάκος Γιαννόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ) και ο τιμημένος στο International Swimming Hall of Fame, Δρ Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ).

Η ΕΑΝΕ αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της ΚΟΕ στην καλλιέργεια των αθλημάτων υγρού στίβου. Η ΚΟΕ αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της ΕΑΝΕ στην καλλιέργεια της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Οι δύο οργανισμοί επισημοποίησαν την συμμαχία τους με σκοπό τη μείωση πνιγμών μέσω προώθησης δράσεων ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής (καμπάνιες, αγώνες, προγράμματα, σεμινάρια, εκδηλώσεις, επιδείξεις, εκδόσεις κτλ).

Η ΚΟΕ είναι αθλητική ομοσπονδία υγρού στίβου που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και μέλος των 3 διεθνών ομοσπονδιών Federation Internationale de Natation (FINA), Ligue Européenne de Natation (LEN) και World Underwater Federation (CMAS). Καλλιεργεί 5 αθλήματα (τεχνική, κλασική και καλλιτεχνική κολύμβηση, υδατοσφαίριση, κατάδυση).

Η ΕΑΝΕ είναι πιστοποιημένος φορέας αθλητικής αναψυχής / αθλητικού τουρισμού της ΓΓΑ και μέλος των 3 διεθνών ομοσπονδιών International Life Saving Federation of Europe (ILSE), International Life Saving Federation (ILS), και International Federation of Swimming TeachersAssociation (IFSTA). Ιδρύθηκε στην μνήμη 3 συγγενών που απεβίωσαν στη θάλασσα και πραγματοποιεί δράσεις ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής.