ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Πρωτέας Καλύμνου υλοποιεί το «Safe Greece»

 


O Πρωτέας Καλύμνου υλοποιεί το «Safe Greece»


Κάλυμνος 30.06.2022. Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κολύμβησης «Πρωτέας» υλοποίησε το projectSafe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation για την πρόληψη πνιγμών.

Οι 53 κολυμβητές και αθλοσώστες της ομάδας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις ασφάλειας στο νερό και να προπονηθούν στην κολύμβηση και την αθλητική ναυαγοσωστική. Επίσης, μοιράστηκαν εμπειρίες από παλιές συμμετοχές σε αγώνες των μελών τους και ενημερώθηκαν για το επικείμενη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ναυαγοσωστικής. Όλο τον Ιούνιο προπονούνται, επιμορφώνονται και εμπνέονται. Η μύηση στις γνώσεις της πρόληψης και διάσωσης θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Χάρη στον Πρωτέα Καλύμνου, τα παιδιά γίνονται ασφαλέστερα στο νερό.

O προπονητής της ομάδας και διεθνής αθλοσώστης, Μιχάλης Γλυνάτσης, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε αυτό το σημαντικό project στην Κάλυμνο. Η ανάγκη για διάδοση γνώσεων πρόληψης και διάσωσης στο νερό μέσα από την κολύμβηση και την αθλητική ναυαγοσωστική, είναι σημαντική και απαραίτητη για τους νησιώτες».

Ο πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης είπε: «Ο Πρωτέας, έχει διανύσει μια συγκινητική πορεία ποσοτικών και ποιοτικών επιτυχιών στην αθλητική ναυαγοσωστική που δεν έχει μείνει απαρατήρητη από κανέναν από όσους ασχολούμαστε με το άθλημα που σώζει ζωές. Το μεράκι και η παραγωγικότητα του Μιχάλη Γλυνάτση εμπνέει σεβασμό και παρακινεί τους νησιώτες αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τον ευχαριστούμε για την φιλοξενία του project». Εικόνες: ΝΟΚ Πρωτέας.