ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Είμαστε Νησιώτες»: Επιτυχές το «Safe Greece» στη Σκάλα Καλλονής

 

«Είμαστε Νησιώτες»: Επιτυχές το «Safe Greece» στη Σκάλα Καλλονής

 

Λέσβος 27.06.2022. Το πρόγραμμα «Είμαστε Νησιώτες» του Δήμου Δυτικής Λέσβου φιλοξένησε το project «Safe Greece» που εκπονεί η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με τη στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.

Το πρόγραμμα απαρτίζεται από ένα συνδυαστικό αθλητικών δραστηριοτήτων με θέμα την κολύμβηση και την ναυαγοσωστική και πλαισιώνεται με άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Σκοπός είναι να καλύψει το κενό μη ύπαρξης κολυμβητηρίου στο νησί χρησιμοποιώντας τη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες και άλλων ελλείψεων του νησιού.


Συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό του τόπου και της χώρας, τα παιδιά συνεχίζουν τη διδασκαλία ασφαλούς κολύμβησης και ναυαγοσωστικής της προηγούμενης χρονιάς μέσω της παρουσίασης του φανταστικού «φίλου» τους Τσάρλι, που πρωταγωνιστεί στο Διεθνές Πρόγραμμα Ασφάλειας στο Νερό «Τσάρλι ο διασώστης».

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Ο αριθμός συμμετοχών αυξήθηκε 50% από πέρυσι και πολλά παιδιά θέλησαν παρόλη να συμμετέχουν μετά την έναρξη του προγράμματος. 



Οι δραστηριότητες που πλαισίωσαν τις καλοκαιρινές δραστηριότητες είναι: Το ολυμπιακό Άθλημα της Ξιφασκίας. «ΛΕΜΕ ΟΧΙ! ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!» ενημέρωση από ψυχολόγο. Παραδοσιακούς χορούς και αθλοπαιδιές. Επίσκεψη στο ΚΕΦΙΑΠ(κέντρο φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης) και πρώτες βοήθειες. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Λειμώνος και το μουσείο της. Πεζοπορία στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Χριστού στα Παπιανά. Εισαγωγή στη Αγιογραφία.

Το πολιτιστικό –θρησκευτικό στοιχείο προστέθηκε πρώτον λόγω της έντονης παρουσίας της εκκλησίας στο νησί λόγω των αγίων μας και  κατά γνώμονα συσχέτισης γεγονότων της θρησκείας μας με τις πρώτες ιστορικές καταγραφές περιστατικών διάσωσης και πνιγμού.


Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ευχαριστεί την ΕΑΝΕ και το PCMF για την πολύτιμη στήριξη και συνεργασία που ευελπιστεί να συνεχιστεί. Εικόνες: Δήμος Δυτικής Λέσβου.