ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Safe Greece στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

 


Το Safe Greece στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου

Νάξος 15.06.2022. Το Safe Greece υλοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείου Νάξου με μεγάλη επιτυχία. Η διδασκαλία  που πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια του προγράμματος «Τσαρλι ο διασώστης» ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, ενδιαφέρουσα  και διασκεδαστική  και για τον λόγο αυτό απέσπασε την πλήρη συμμετοχή των παιδιών και των δυο τμημάτων.

Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά έμαθαν ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια στην θάλασσα κάτι που είναι απαραίτητο ειδικά για τα δικά μας παιδιά που ζουν σε νησί και περνούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθημερινά, μεγάλο τμήμα της μέρας τους στην θάλασσα. Ο σχεδιασμός του προγράμματος και η υλοποίησή του σε δυο μέρη ήταν επίσης ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Η προσέγγιση του θεωρητικού μέρους μέσω της ιστορίας τράβηξε και διατήρησε το ενδιαφέρον των παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της διδακτικής ώρας, ενώ παράλληλα τα συγκίνησε και τα ενέπνευσε. Από την άλλη το πρακτικό κομμάτι τα ενθουσίασε ιδιαίτερα λόγω του ύφους των παιχνιδιών σε στυλ “Survivor”. Σε γενικές γραμμές ήταν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρακτική. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος τα παιδιά έμαθαν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες στα πλαίσια της αθλητικής ναυαγοσωστικής, καθώς μέσω του πρακτικού μαθήματος της απομνημευσαν καλύτερα.Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε την ύψιστη  σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς στις μέρες μας υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πνιγμών, κυρίως μικρών παιδιών και μέσω της παραπάνω διαδικασίες συμβάλλουμε στην πρόληψη.

Η διδακτική άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» από την κα. Αναστασία Μπλαντη στην ΣΕΦΑΑ Τρικάλων. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε το «Διεθνές Προγραμμα Ασφαλειας στο νερό Τσαρλι ο διασώστης, που σχεδιάστηκε από τον Δρ. Στάθη Αβραμίδη, παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος και υλοποιείται με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation  στο πλαίσιο του “Safe Greece“.