ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ναυαγοσωστική στην GEP

 



Safe Greece: Ναυαγοσωστική στην GEP

Μαρούσι, 10/06/2022. Τέσσερις ενήλικες διδάχθηκαν διάφορες διασώσεις στο νερό, με σωματική επαφή με απόλυτη επιτυχία και μεγάλο ενθουσιασμό από 2 φοιτητές του ΤΕΦΑΑ και μαθητές του Στάθη Αβραμίδη.

Αυτή τη φορά το κληθήκαμε να διδάξουμε εκτός αίθουσας. Συγκεκριμένα το μάθημα έγινε σε πισίνα του Αμαρουσίου με ενήλικες. Η διδασκαλία ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και τελείως διαφορετική από την διδασκαλία σε αίθουσα. Μπορώ να πω πως το άγχος ήταν ελάχιστο αφού τώρα εμείς ως εκπαιδευτικοί απλώς δίναμε εντολές και οι μαθητές εκτελούσαν μέσα στην πισίνα. Ο ρόλος μας ήταν εντελώς διαφορετικός και ίσως αρκετά πιο εύκολος αφού το μόνο που έπρεπε να προσέχουμε είναι το να βλέπουμε αν οι ασκήσεις εκτελούνταν σωστά και αν όχι, να τους διορθώνουμε.



Οι ενήλικοι-μαθητές που συμμετείχαν στο μάθημα αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να είναι 8 άτομα αλλά δυστυχώς λόγω των συνθηκών που υπάρχουν ( covid ) κατάφεραν να παρευρεθούν μόνο οι 4. Παρόλα αυτά το μάθημα κύλισε φανταστικά και ίσως καλυτέρα που ήρθαν έτσι πράγματα διότι είχαμε λιγότερο κοινό που σημαίνει ότι μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερη έμφαση στην σωστή τεχνική και εκτέλεση των ασκήσεων. Οι ηλικίες που είχαν ήταν 27-37 ετών οι οποίοι έχουν στόχο να εργαστούν σε κάποια πισίνα η σπά ξενοδοχειακής μονάδας. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ακούσαμε πολύ θετικά σχόλια για την διδασκαλία μας και για τις γνώσεις που τους μεταλαμπαδεύσαμε πράγμα που μας γέμισε χαρά και αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες μας.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατέθηκαν δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”. Εικόνες: Αλέξανδρος Βαγιανός.