ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To Safe Greece στον ΟΣΦΠ

 



To Safe Greece στον ΟΣΦΠ

Πειραιάς  06/06/2022 12. Αντιμέτωπα με μία ευχάριστη έκπληξη ήρθαν τα παιδιά του τμήματος εκμάθησης κολύμβησης του Ολυμπιακού (Ο.Σ.Φ.Π.) όταν έφτασαν στην πισίνα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, και τους ανακοινώθηκε πως θα παρακολουθήσουν ένα μάθημα ναυαγοσωστικής.

Τα παιδικά πρόσωπα των αθλητών του ιστορικού συλλόγου γέμισαν χαμόγελα και κατευθύνθηκαν στο γραφείο της ομάδας για την διδασκαλία. Το μάθημα ξεκίνησε με την ανάγνωση μίας ιστορίας. Το παραμύθι «Μια ευκαιρία στα παιδιά» κέρδισε τις εντυπώσεις των κολυμβητών – σε τέτοιο βαθμό που παρακολούθησαν με αδιάσπαστη συγκέντρωση. Με αφορμή την ανάγνωση, μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες και απόψεις σχετικά με την ναυαγοσωστική, θάλασσα, καλοκαίρι, φίλους, μπούλινγκ και άλλα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο συγγραφέας, κ. Στάθης Αβραμίδης στο αριστούργημα του.

 


Στην συνέχεια της παρουσίασης, οι μικροί μας φίλοι διδάχθηκαν βασικές αρχές του ευ αγωνίζεσθαι με τις οποίες φάνηκε να είναι ήδη αρκετά εξοικειωμένοι. Παρά το νεαρό της ηλικίας (4-7 ετών), διασκέδασαν πολύ και με την επακόλουθη επίλυση κρυπτόλεξων και έδειχναν ικανοποίηση και αυξανόμενη αυτοπεποίθηση κάθε φορά που με την καθοδήγηση μας ή μόνοι τους, εντόπιζαν και κύκλωναν κάποια λέξη. Ιδιαίτερες και επιτυχημένες απόψεις ακούστηκαν στην προσπάθεια των παιδιών να δώσουν ορισμούς στις λέξεις που έβρισκαν, λέξεις όπως διασώστης, ναυαγοσώστης, ασθενοφόρο και άλλες σχετικές με την ασφάλεια.

 

Έπειτα έλαβαν τα διπλώματά τους και φάνηκαν να στεναχωριούνται καθώς είχαν αντιληφθεί πως πλησίαζε το τέλος του μαθήματος. Παρόλα αυτά φόρεσαν τα πιο όμορφα χαμόγελα τους και μας έκαναν την τιμή να φωτογραφηθούν μαζί μας, εξασφαλίζοντας έτσι πως τόσο εμείς όσο και οι μικροί μας φίλοι θα θυμόμαστε για πάντα αυτή την μέρα. Εμείς αποκομίσαμε μία αίσθηση αισιοδοξίας πως οι νέες γνώσεις των νεαρών μαθητών θα τους συντροφεύουν δια βίου, ενώ οι μικροί κολυμβητές κέρδισαν στον τομέα της μάθησης και της ασφάλειας περνώντας καταπληκτικά.


 



Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η πολύτιμη αυτή εμπειρία αναμένεται να αποτελέσει σημαντική γνώση για τα παιδιά ενόψει καλοκαιριού σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν για την ασφάλεια τους και των γύρω τους.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του projectSafe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.