ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Π. Αβραμίδης στην «Αρένα» του Χαρδαβέλα για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο ναυαγοσωστικής

 



Ο Π. Αβραμίδης στην «Αρένα» του Χαρδαβέλα για

το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο ναυαγοσωστικής

 

Μαρούσι 28.10.2022. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αθλητικής ναυαγοσωστικής Παντελής Αβραμίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Στάθης Αβραμίδης εξήγησαν στον Κώστα Χαρδαβέλα πως ξεπέρασαν βιολογικές και ανθρωπογενείς δυσκολίες για να φέρουν το πρώτο αντρικό χρυσό μετάλλιο παγκοσμίων αγώνων ναυαγοσωστικής στην ιστορία της Ελλάδας.

 

Καλεσμένοι στην «Αρένα της Ζωής» που προβάλλεται στο Blue Sky TV, του παλαιότερου εν ενεργεία δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα, ήταν ο γηραιότερος Έλληνας αθλοσώστης Παντελής Αβραμίδης και ο γιος του και πρόεδρος της ΕΑΝΕ, Δρ. Στάθης Αβραμίδης. Η συνέντευξη ήταν αφιερωμένη στην συμμετοχή των Ελλήνων αθλοσωστών και τον θρίαμβο του Παντελή στους Παγκόσμιους Αγώνες Ναυαγοσωστικής στην Ιταλία.



Ο Παντελής μίλησε για τις δυσκολίες επιβίωσης και υγείας που διένυσε από την παιδική ηλικία μέχρι την επιτυχία του. Ο Στάθης αναφέρθηκε σε δυσκολίες ανθρωπογενούς προέλευσης. Ο πολύπειρος δημοσιογράφος, έχοντας περάσει καρκίνο, έδειξε εντυπωσιασμένος από την διαδρομή του Παντελή. Στάθηκε στο γεγονός ότι οι ξένοι τίμησαν τον Παντελή σηκώνοντάς τον στα χέρια. Ρώτησε την σημασία της φράσης «Tutti Fratelli» του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα συγκινήθηκε όταν ο Στάθης του ανέφερε ότι το 1993, η μητέρα του Ιωσηφίνα, είχε ζητήσει να βγει στο ραδιόφωνο για να δημοσιοποιήσει την υπόθεση εισαγωγής του στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών.

 

Στο τέλος της εκπομπής, ο Κώστας Χαρδαβέλας παρέλαβε το GLSA Medal of Honor ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την άσκηση «ωφέλιμης δημοσιογραφίας». Η εκπομπή πρόβαλε πλάνα των παγκοσμίων αγώνων που συγκίνησαν τους τηλεθεατές και τον κόσμο της αθλητικής ναυαγοσωστικής.

 

Ο Στάθης ευχαρίστησε την Ελληνική αποστολή που απαρτίστηκε από τους Στάθη και Παντελή, Γιάννη Δημακόπουλο, Εφραίμ Χαλκιά, Μιχάλη Γλυνάτση, Γιάννη Κενενούνη, Μάμα Ζωγραφάκη, Βασίλη Γλυνάτση, Χριστίνα Εργά, Κατερίνα Μαστροβασίλη για την αξιέπαινη εμφάνιση της.

 

Από όσο είναι γνωστό, η ΕΑΝΕ είναι ο μόνος οργανισμός στην Ελλάδα που καλλιεργεί την αθλητική ναυαγοσωστική βάση καταστατικού και ως πιστοποιημένος φορέας αθλητικής αναψυχής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Είναι επίσης ο μοναδικός οργανισμός - μέλος και των 5 μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών κολύμβησης και διάσωσης (International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe, International Federation of Swimming Teachers’ Association, Mediterranean Lifesaving Confederation, Princess Charlene of Monaco Foundation). Εικόνες: ΕΑΝΕ.


 Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ