ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Charlie στον Ήλιο Μεσογείων



 Safe Greece: O Charlie στον Ήλιο Μεσογείων

Αρτέμιδα 12/1/2023. Ο αθλητικός σύλλογος Ήλιος Μεσογείων μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά.  Τα παιδιά της ακαδημίας 9-12 ετών, διδάχθηκαν την ιστορία του «Τσάρλι του διασώστη» και απόκτησαν γνώσεις ασφάλειας στο νερό.

Οι μικροί αθλητές είχαν μόλις τελειώσει την προπόνηση τους διατηρώντας υψηλό επίπεδο διέγερσης το όποιο δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί. Γεγονός το οποίο άλλαξε με τις πρώτες λέξεις από το παραμύθι του «Τσάρλι». Ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις μπροστά σου υπερκινητικότητα να μετουσιώνεται σε απόλυτη συγκέντρωση καθώς οι μικροί φίλοι ρουφούσαν την μία πίσω από την άλλη τις λέξεις του εν λόγω αναγνώσματος. Η ταύτιση που σταδιακά επέρχονταν με τον Σπουδαίο, την Μελωδική και κυρίως τον Τσάρλι ήταν τέτοια που μόνο όποιος είδε τα υγρά τους ματάκια στο τέλος μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθός της. Πέραν τούτου το γεγονός ότι μικρά παιδιά, που μέχρι στιγμής η διαδρομή τους τα έφερε ολότελα αντίθετα από το υγρό στοιχείο και τις πισίνες ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως διάσωση, ναυαγοσώστης, αθλητική ναυαγοσωστική είναι από μόνο του ικανό να τους αλλάξει από εδώ και μπρος την πορεία της σκέψης τους κάνοντας την πιο αλτρουιστική και ποιος ξέρει ίσως και μια άλλη πορεία σημαντικότερη. Αυτή της ζωής τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Κωνσταντίνο Μονοκρούσο για την ευγενή παραχώρηση μέρους του σταδίου και του χρόνου που μας διέθεσε προκειμένου να γίνει αυτή η παρουσίαση στην ακαδημία του. Η θερμή του χειραψία με το πέρας αυτής της ιδιαίτερης συνάντησης συνοδευόμενη από το γεμάτο αναγνώριση βλέμμα του αποτέλεσε για εμένα την πληρέστερη βεβαίωση του ιδανικού δεσμού που έστω και σε αυτά τα περιορισμένα χρονικά πλαίσια αναπτύχθηκε ανάμεσα σε παθιασμένους φοιτητές φυσικής αγωγής και διψασμένα για νέες εμπειρίες παιδιά. Τελικά ο Τσάρλι μας μετακίνησε όλους ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση στο δύσβατο μονοπάτι της ζωής.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του project «Safe Greece» που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των διεθνών οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Μηνάς Μανούσακας.