ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Charlie στην Υδρία

 


Safe Greece: O Charlie στην Υδρία

Μαρούσι 13-01-2023. Επισκεφτήκαμε το ΟΑΚΑ για να διδάξουμε σε 19 κολυμβητές της Ιδρίας το παραμύθι «Τσάρλι ο διασώστης».

Την ημέρα αυτή, οι ενδιαφερόμενοι ήταν κατά 10 άτομα λιγότεροι απ’ ότι ήταν στην πρώτη επίσκεψη. Ωστόσο, το ενδιαφέρον και η αφοσίωση που έδειξαν τα 9 αυτά παιδιά ήταν εκπληκτική, καθώς υπήρχε συμμετοχή και διάθεση από όλους. Πολλοί από τους αθλητές, υποδέχτηκαν τους εθελοντές των ΤΕΦΑΑ, με όμορφα σχόλια όπως: «Καλώς ήρθατε κύρια», «Χαιρόμαστε που σας ξαναβλέπουμε» και εντυπωσιακή ενέργεια και ανυπομονησία, η οποία φάνηκε από σχόλια όπως «Τι θα μας διδάξετε σήμερα;», «Με τι θα ασχοληθούμε απόψε;» Η διδαχή ξεκίνησε με την ανάγνωση του παραμυθιού. Κύλησε ομαλά η διαδικασία και η κατανόηση από τους κολυμβητές ήταν αξιοσημείωτη. Ταυτόχρονα, είχαν μοιραστεί στους διδασκόμενους φυλλάδια με τις φωτογραφίες του αναγνώσματος, ώστε να κάνει την παρουσίαση ζωντανή και ελκυστική. Επομένως, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις έγχρωμες εικόνες του παραμυθιού και την ίδια στιγμή, να ακούνε και να ταξιδεύουν στο απίστευτο διδακτικό παιδικό ανάγνωσμα. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις που εμπεριέχονται στο παραμύθι και παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο η διδασκαλία έγινε πιο ευχάριστη στους ακροατές, καθώς συμμετείχαν κι αυτοί.

Οι θεατές έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή και αναπόφευκτο ενδιαφέρον για την ιστορία του Τσάρλι. Οι διδάσκοντες φάνηκαν να ευχαριστιούνται την ώρα τους στο ΟΑΚΑ, αφού πήραν την κατάλληλη προσοχή και συμμετοχή. Τα συναισθήματα φάνηκαν να είναι αμοιβαία και για τους συμμετέχοντες, καθώς ακούστηκαν διάφορα σχόλια από αυτούς: «Από τα ωραιότερα παραμύθια που μας έχουν διαβάσει» , «Ανυπομονούμε για την επόμενη επίσκεψή σας». Κλείνοντας, οι φοιτητές κέρασαν όλους τους παρευρισκόμενους (γονείς, προπονητές, αθλητές) σοκολατάκια για να τους ευχαριστήσουν.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Ευγενία Δαφνή