ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Charlie στους Αγριόκυκνους

 



Safe Greece: O Charlie στους Αγριόκυκνους

 

Βριλήσσια 01/07/2022. Η διδασκαλία ξεκίνησε το πρωί στο προαύλιο του παιδικού σταθμού-νηπιαγωγείου "Οι Αγριόκυκνοι". Η διδασκαλία του παραμυθιού «Τσάρλι ο διασώστης» και της Εφαρμοσμένης Ναυαγοσωστικής πραγματοποιήθηκε σε γκρουπ ανά ηλικίες, δηλαδή σε μεταβρεφικά, μικρά προνήπια, προνήπια και νήπια.

 

Ξεκινήσαμε τη παρουσίασή μας σε όλα τα γκρουπ με την αφήγηση του παραμυθιού "Τσάρλι ο Διασώστης". Στη συνέχεια, για κάθε ηλικιακή κατηγορία είχαμε ετοιμάσει και διαφορετικές δραστηριότητες. Στα μεταβρεφιακά, εφαρμόσαμε παιχνίδια όπως το να μιμηθούν τον αστερία ή το πως κολυμπάμε με ασφάλεια και τέλος ζωγραφική που αφορούσε αντικείμενα διάσωσης. Στα προνήπια, εκτός από τα μιμητικά παιχνίδια, παίξαμε "στεριά-θάλασσα" όπου τα παιδιά είχανε χωριστεί σε ζευγάρια και ο ένας έσωζε τον άλλο. Τέλος, στα νήπια, δώσαμε την ευκαιρία να δοξάσουν με εξοπλισμό όπως το σωσίβιο να σώσουν ο ένας τον άλλον μαθαίνοντας πως να πλησιάσουν ένα θύμα αλλά και πως αρχικά να το καταλάβουν. Ταυτόχρονα, ένα ακόμη παιχνίδι ήταν το «σπασμένο τηλέφωνο όπου χρησιμοποιήσαμε λέξεις όπως «σωσίβιο» και «ναυαγοσώστης».

 



Όλα τα παιδιά φάνηκαν να ενθουσιάζονται και να διασκεδάζουν στο έπακρο. Πήραν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γινόταν και γνώσεις για την ασφάλεια στο νερό. Στο τέλος κάθε διδασκαλίας των γκρουπ δώσαμε ζωγραφιές στα παιδιά με εικόνα ένα σωσίβιο και βεβαιώσεις διδασκαλίας όπου τα παιδιά χάρηκαν πολύ που θα έχουν κάτι "αναμνηστικό" να θυμούνται. Ευχαριστούμε πολύ τον παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο "Οι Αγριόκυκνοι" για την υπέροχη φιλοξενία τους αλλά και τα παιδιά για την τόσο όμορφη συνεργασία.

 

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του Project “Safe Greece” που πραγματοποιείται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.