ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Τσάρλι στην ΥΔΡΙΑ




Safe Greece: O Τσάρλι στην ΥΔΡΙΑ

Αθήνα, 13/01/2023. Ο αθλητικός σύλλογος ΥΔΡΙΑ, όπου η έδρα της βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, υποδέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό εμένα και τους δύο συμφοιτητές μου, Ευγενία Δαφνή και Σταύρο Μάριο Δούλκαρη. Διδάξαμε το παραμύθι του «Τσάρλι του διασώστη» σε 12 παιδιά ηλικίας 14-17 ετών του αγωνιστικού τμήματος με σκοπό να διδαχτούν τις απαραίτητες γνώσεις ασφάλειας στο νερό μέσω του ήρωα Τσάρλι.

Τα παιδιά έχοντας ολοκληρώσει την προπόνηση τους μέσα στο νερό, ντύθηκαν και μαζεύτηκαν όλα μαζί στις κερκίδες του κολυμβητηρίου. Αφού ήρθαν όλα τα παιδιά ακολούθησε η μονόωρη διήγηση από εμένα και τους συμφοιτητές μου η οποία κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των παιδιών από το πρώτο μόλις λεπτό της αφήγησης. Αυτό φάνηκε από την προσήλωση  που έδειχναν τα παιδιά και τις έντονες αντιδράσεις που είχαν στα γεγονότα που εξελισσόντουσαν μέσα στο παραμύθι.

 

 Καθώς το παραμύθι έφτανε στο τέλος του και τα παιδιά άρχισαν να υποψιάζονται και να φαντάζονται το τέλος του παραμυθιού έδειξαν ιδιαίτερη στεναχώρια και αυτό φάνηκε κατευθείαν από τους μορφασμούς που έκαναν με τα πρόσωπα τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δέθηκαν τα παιδιά όχι μόνο με τον ήρωα του παραμυθιού τον Τσάρλι αλλά και με την πλοκή του παραμυθιού. Παρόλα αυτά συνειδητοποίησαν πως ο Τσάρλι κατάφερε πετύχει όσα ονειρευόταν, δηλαδή να βοηθάει και να σώζει ανθρώπους όπως οι ναυαγοσώστες που τόσο θαύμαζε.

 Τέλος μαζί με τα παιδιά σαν μια ομάδα παίξαμε το παιχνίδι με τα σταυρόλεξα και το ευχαριστηθήκαμε και εμείς και εκείνα ιδιαίτερα πολύ. Μοιράσαμε σοκολατάκια στα παιδιά και έτσι έληξε το μάθημα μας. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα όπως ευχαριστούμε και τον  σύλλογο ΥΔΡΙΑ που μας εμπιστεύτηκε και μας φιλοξένησε.

 

 Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Άγγελος Γκαμάγκε