ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Αθλητική ναυαγοσωστική στον Όμιλο Δάφνης Υμηττού


Safe Greece: Αθλητική ναυαγοσωστική στον Όμιλο Δάφνης Υμηττού

Δάφνη 16/01/2023. Διδασκαλία αγωνισμάτων Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στον Όμιλο Δάφνης Υμηττού! Χρησιμοποιήσαμε 4 σωσίβια και 8 σκοινιά. Τα παιδιά σύνολο ήταν 8 και η ηλικία ήταν 8 με 12  ετων!

 

Ξεκινήσαμε με την Μαριαννα Μπουκουβαλίδου την εκμαθηση  ρίψης σχοινιού και αφου έκαναν όλα τα παιδιά πολλές προσπάθειες, συνεχίζουμε  με διάσωση με ρίψη  σχοινιού. Χαρακτηριστικά θυμάμαι εκφράσεις των παιδιών «Κυρία  εμείς κερδίσαμε, τελειώσαμε πρώτοι!» Μπορω να πω πως το μάζεμα σχοινιού ήταν πιο δύσκολο για να το μάθουν τα παιδιά. Παρολα αυτα εκαναν πολλες προσπαθειες και βελτιωθηκαν. Έπειτα τα παιδιά απέκτησαν γενική εικόνα με τα άλλα αγωνίσματα πισίνας και αυτο που τους κίνησε το ενδιαφέρον ηταν η διάσωση με σωσίβιο.




Συνεχίζουμε με το πιο διασκεδαστικό κομμάτι που τα παιδία δεν ήθελαν να σταματήσουν. Αυτό ήταν η διάσωση με σωσίβιο ανά δυο αθλοσώστες!! Τα παιδιά ήταν κατενθουσιασμένα και μας ρωτούσαν συνέχεια «Κυρία να κάνω εγώ το θύμα τώρα?» και  ελεγαν «ξανα και αλλη μια φορά κυρία!» Τα παιδιά φάνηκε να το διασκεδάζουν αρκετά και αυτό φάνηκε από τα γέλια και τα πειράγματα μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος!  Πολλές φορές τα θύματα  άφηναν το ένα χέρι από το σωσίβιο και κολυμπούσαν  «κλέβοντας» έτσι τους κανονισμούς. Παρόλα αυτά όσο το διασκέδαζαν τα παιδιά άλλο τόσο το χαρήκαμε  και εμεις. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας! Στην συνέχεια κάναμε σκυταλοδρομία με διάσωση σωσιβιου και αυτό έκανε τα παιδιά να αγαπήσουν την αθλητική ναυαγοσωστικη. Αυτο ήταν το τελευταίο για να ολοκληρώσουμε.

 

Τα παιδια εφυγαν γεματα εμπειριες και πραγματικα δεν ηθελαν να  τελειωσει το μαθημα. Στα τελευταια 10 λεπτά που κοίταξα το ρολόι μου για να ολοκληρώσουμε σιγα σιγα ο Αγγελος με κοιταξε με βλεμμα και μου ειπε «Κυρια εχουμε αλλα 10 λεπτα, προλαβαίνουμε να ξανακανουμε αλλες 2  φορες» γέλασα και του είπα «Ναι για να δω πόσο γρήγορος είσαι τώρα» Συμπεραίνοντας μπορω να πω πως ηταν μια καταπληκτικη εμπειρια για ολους μας και δεν περιμενα να είναι τόσο επιτυχημένη η διδασκαλια. Με συγκίνησε όταν τα παιδιά ρώτησαν τον προπονητή τους πότε θα ξαναέρθουμε. Θα θέλαμε πολύ να το ξαναζήσουμε.

 

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του  project ’’Safe Greece’’ εκπονείται από την Ένωση ΑΘλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΈΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.H EANE είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Γεωργία Δεσπολλάρη, Μαριάννα Μπουκουβαλιδη